News Flash:

Anunțul momentului pentru pensionari! Își vor primi banii înapoi

25 Mai 2021
1447 Vizualizari | 3 Comentarii
Raluca Turcan

Vestea mult așteptată de pensionarii din România, după ce statul le-a calculat pensiile greșit. Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că pensionarii își vor primi banii care li se cuvin.

Este vestea momentului pentru pesionarii cărora le-au fost tăiate pensiile, după ce statul le-a calculat greșit. Iohannis a promulgat legea care atestă că toată lumea va primi banii cuveniți.

Vestea momentului pentru pensionari. Își vor primi toți banii

Conform legii promulgate de Klaus Iohannis, pensionarii cărora le-au fost calculate greșit pensiile de către stat, își vor primi banii cuveniți. Mai precis, termenul de prescripție a fost eliminat, astfel pensionarii îți vor primi toți

banii înapoi, indiferent cât timp a trecut de la data când pensiile au fost calculate greșit.

”În baza vechii legi, în cazul în care unui pensionar i se calcula greșit pensia și se constata acest lucru peste 7 ani, cum a fost cazul unei pensionare din Valea Lunga, statul putea plăti retroactiv doar pentru 3 ani. Deși culpa aparținea unui functionar, nu beneficiarului.”, a declarat deputatul Florin Roman, inițiatorul legii, pentru Antena3.

Veste înbucurătoare pentru pensionarii români. Potrivit legii prin excepție de la prevederile aliniatului (2), în cazul în care, din cauza unei erori materiale, de calcul sau a oricărei greșeli de redactare, omisiune sau mențiuni greșite, intervenite în procesul administrativ de evaluare, prelucrare și redactare a datelor în vederea emiterii a deciziei de pensionare sau a datelor înscrise în aceasta ori în sistemul electronic de punere în plată a deciziei, termenul general de prescripție nu se aplică pentru recuperarea de către beneficiarul dreptului la pensie a sumelor neplătite de către casa teritorială de pensii competentă.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că ne aflăm în etapa a treia a procesului de evaluare, aceasta a precizat că numărul dosarelor parcurse a ajuns la 264 544. Astfel, pentru a lucrurile să se desfășoare cu rapiditate, personalul de muncă a fost suplimentat pentru evaluarea dosarelor de pensie.

Raluca Turcan a mai subliniat că pensia minimă socială va rămâne de 800 de lei pe parcursul acestui an.

Astfel, pensionarii urmează să primeacă ce li se cuvine din partea statului, după o evaluare bine pusă la punct a dosarelor de pensie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

preetty  | #52456
Introduceti comentariul dumneavoastra
aDogili  | #52706
Ensunse  | #53067
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006403 (s)