News Flash:

Ra, soarele Egiptului Antic

5 Martie 2019
2725 Vizualizari | 9 Comentarii

La doar cateva zile scurse din luna martie, anotimp ce simbolizeaza sosirea primaverii, ne bucuram deja de o vreme destul de frumoasa in majoritatea zonelor din tara. Desi oficial primavara incepe pe 20 martie, iata ca soarele incepe sa isi faca simtita prezenta tot mai puternic in aceste zile, amintindu-ne de puterea pe care acesta o avea in Egiptul Antic, atunci cand purta numele Ra.

Cunoscut si sub alte denumiri, precum Re-Horakhty sau Horus, Zeul Ra era considerat de cea mai mare parte din egiptenii antici zeul soarelui, unii dintre ei vazandu-l chiar ca pe un adevarat creator al lumii.

Potrivit celor mai vechi legende, Ra era cel mai puternic dintre toti zeii, fiind venerat la Heliopolis, Cetatea Soarelui. Reprezentarea sa cea mai populara era aceea a unui om cu trup normal dar cu cap de soim, de cele mai multe ori avand deasupra capului un disc solar. De la egiptenii de rand si pana la faraoni, toata lumea ii aducea ofrande.  

La vremea aceea, se credea ca Ra navigheaza pe cer in timpul zilei intr-o nava aeriana numita ,,Barca milioanelor de ani’’ si in fiecare seara era inghitit de Nut (Nuit) - zeita cerului in mitologia egipteana, fiind fortat sa isi continue calatoria sub pamant, in timp ce locul sau pe cer era luat de luna.

Tot din legendele stravechi, aflam ca Ra ar fi fost capabil sa ia forma unei pisici (numita Mau), pentru a se putea lupta cu sarpele Apophis (Apep sau Distrugatorul) spirit malefic care locuia in intunericul absolut. Acesta din urma era vinovat de lasarea intunericului pe timp de noapte, atacand in fiecare seara Barca Solara in care Ra calatorea. Cum Ra castiga in fiecare dimineata aceasta batalie, pisicile erau venerate in Egiptul Antic, fiind foarte iubite si in prezent.

Pe langa zecile de documentare realizate de-a lungul timpului, Legendele Egiptului Antic au fost folosite din plin in multe filme artistice, unele dintre ele cu un succes fantastic la public, cum este si cazul seriei Mumia (1999-2008), cu actorul Brendan Fraser in rolul principal. Seria filmelor Mumia a prins atat de bine la public, incat cei de la compania Playtech au lansat chiar si un slot numit ,,Mummy’’, foarte bine primit de amatorii de gambling, asa cum este si cazul jocului de Casino Book of Ra, unul din cele mai populare jocuri video lansate de Grupul Novomatic.

De ceva mai putin succes decat au sperat producatorii a avut parte insa filmul Gods of Egypt (2016), cu Gerard Butler in rol principal, care, in ciuda unui buget de 140 de milioane de dolari, nu a reusit sa ,,rupa gura targului’’.

 

 

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (9)

zithromax antibiotic without prescription  | #51090
citramax where to buy zithromax zithromax directions
clonidine hcl  | #51100
is chloroquine phosphate the same as hydroxychloroquine buy chloroquine aralen for lupus
buy tadalafil us  | #51108
vidalista 60 side effects order tadalafil erectafil 10
plaquenil alcohol  | #51114
erectile function clinic in san antonio plaquenil autoimmune low cost erectile treatment
cialis generic  | #52001
cialis black is it safe  | #52066
cialis black is it safe  | #52131
Introduceti comentariul dumneavoastra
bvtljnqo  | #52567
Segree  | #52674
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005057 (s)