News Flash:

Zonele din Timisoara in care vor fi montate camere de supraveghere

9 Februarie 2015
1340 Vizualizari | 0 Comentarii
Se pregateste montarea de camere video, in 13 spatii publice din Timisoara, in cadrul proiectului primariei privind cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii. Reprezentantii municipalitatii estimeaza ca operatiunea va incepe in luna martie. Proiectul pe bani europeni prevede instalarea unui numar de aproape 100 de camere si amenajarea unui dispecerat de monitorizare la Politia Locala.
Camerele de supraveghere vor fi amplasate in Piata Libertatii, Piata Unirii, Piata Sfantul Gheorghe, Piata Victoriei, Piata 700, Piata Badea Cartan si Piata Traian, dar si in zona unor institutii - Primaria Timisoara, Colegiul „C.D. Loga”, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Liceul „Jean Louis Calderon”, Liceul „Nikolaus Lenau” si Liceul „Grigore Moisil”.
Proiectul pe fonduri europene prevede achizitionarea si instalarea unui sistem de supraveghere video in timp real, cu 94 de camere video, in 13 spatii publice din Timisoara. De asemenea, este prevazuta amenajarea unui dispecerat central de monitorizare in cadrul Politiei Locale.
Printr-un alt proiect, finantat din bani de la bugetul local, municipalitatea s-a ocupat de construirea unei retele de fibra optica pentru sistemul de supraveghere video.
Operatorul acestei retele ar urma sa fie Serviciul de Telecomunicatii Speciale, potrivit autoritatilor locale.
„Proiectul prevede realizarea a 6.208 metri de traseu de cablu de fibra optica si canalizatia specifica, care se adauga celor 4.091 de metri pusi la dispozitie gratuit de catre STS. Primaria a decis ca operatorul acestui important proiect sa fie Serviciul de Telecomunicatii Speciale. Se impune realizarea de catre Municipiul Timisoara a racordurilor unitatilor de supraveghere video a celor 13 obiective la reteaua metropolitana de comunicatii. Pentru segmentele unde STS nu detine retea, Municipiul Timisoara trebuie fie sa inchirieze tronsoane de retea de la alti detinatori de retea privati, fie sa construiasca o retea proprie, pe care sa o puna la dispozitia STS spre administrare. Am decis sa optam pentru varianta construirii retelei proprii. Noi trebuie sa avem un operator care sa administreze comunicatiile pe fibra optica. STS se va ocupa de partea tehnica a sistemului”, explica viceprimarul Dan Diaconu in vara anului trecut, dupa inceperea lucrarilor.
Reprezentantii primariei spun ca instalarea camerelor nu a inceput inca, desi licitatia pentru desemnarea firmei care va instala sistemul de supraveghere video s-a finalizat inca din vara anului 2014. Operatiunea ar urma sa demareze in primavara, scrie tion.ro.
„In urma licitatiei publice pentru executie lucrari - sistem de monitorizare video in cadrul proiectului „Sistem de supraveghere pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in Municipiul Timisoara”, in data de 19 august 2014 a fost semnat contractul de executie cu societatea Backup Technology SRL din Timisoara. Valoarea lucrarilor este de 1.589.000 lei (fara TVA). Termenul de finalizare a lucrarilor este 16 aprilie 2015. Proiectul de infrastructura care asigura transmisia de date prin fibra optica se finalizeaza in cursul lunii februarie. Apreciem ca montarea camerelor va incepe in luna martie a.c.”, a declarat, pentru www.tion.ro, purtatoarea de cuvant a municipalitatii, Alina Pintilie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005874 (s)