News Flash:

Zeci de cadre medicale de la Institutul "Marius Nasta" protesteaza fata de reducerea sporurilor

10 Aprilie 2018
940 Vizualizari | 0 Comentarii
sanitas

Zeci de angajati ai Institutului de Pneumofiziologie "Marius Nasta" din Capitala, biologi, asistente, personal administrativ, dar si medici, au protestat, marti, pentru a treia oara in ultima saptamana, in curtea unitatii spitalicesti, fiind nemultumiti de reducerea sporurilor.
Cateva zeci de cadre medicale si personal administrativ din cadrul Institutului de Pneumofiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti protesteaza fata de reducerile salariale.

"Ne confruntam cu toate bolile pamantului, TBC, HIV, cu puroi, iar ei ne-au taiat toate sporurile. Luna asta am luat 1.500 de lei. Sa traiasca ei cu banii astia. Lucram in coditii mizerabile, ne tusesc pacientii in fata si noi nu suntem protejati", a explicat Elena Boaca, infirmiera.

"O sa iau salariu taiat la jumatate, pentru ca acesta era sporul de tuberculoza, care ni s-a taiat. Nu stiu cine a luat decizia asta, cert este ca nu mai putem muncii in aceste conditii. Suntem expusi riscului de imbolnavire si ei ne taie sporurile", a spus Alina Mihut, asistent medical al Institutului Marius Nasta.
Multi brancardieri si infirmiere s-au plans ca li s-a taiat din salariu, in conditiile in care, munca lor este si una fizica.

"Sa vina ei sa lucreze in puroaiele in care stam noi pe sectia de ATI si pe toate sectiile pentru ca peste tot e asa. Sa vina aici sa traga de bolnavi. Noi ii ridicam cu carca pentru ca nu avem cu ce sa lucram. Stie cineva? Ei ne-au spus sa nu mai spunem la nimeni. Eu am fost operata ca mi s-a rupt clavicula pentru ca am ridicat bolnavii. Noua, infirmierelor si brancardierilor nu ne-au marit salariul, dar ne-au taiat 45% din salariu", a precizat una dintre infirmierele spitalului.

Tot marti, aproximativ 100 de angajati ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Iasi au protestat, in fata unitatii medicale, dupa ce au constatat ca le-au fost diminuate in mod considerabil veniturile, in urma schimbarii Legii salarizarii.

”Am iesit sa protestam din nou si o vom face si in zilele urmatoare, pana cand ni se vor solutiona problemele. Nu este normal sa te trezesti fara 1.370 de lei din venituri. Guvernantii au spus ca au majorat salariile, dar au «uitat» sa spuna ca au diminuat veniturile, prin taierea sporurilor de care beneficiam pana acum. Nu este o situatie normala. Joi sau vineri vom picheta Prefectura Iasi, iar daca nu vom gasi intelegere, vom intra in curand in greva generala“, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, liderul sindical din cadrul unitatii medicale iesene, Victorela Vieriu.

Potrivit acesteia, liderii Sindicatului Sanitas au programat o discutie cu seful Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Maricel Popa, institutie in subordinea careia se afla spitalul.

Pe de alta parte, seful CJ Iasi spune ca va incerca sa gaseasca o solutie in zilele urmatoare.

”La Pneumo este o situatie aparte, e adevarat, pentru ca unii angajati de acolo aveau sporuri ce depaseau 100% din salariu. Ne vom intalni la finalul saptamanii, probabil vineri, pentru a gasi o solutie impreuna. Legea a fost modificata de Guvern, iar Ministerul Sanatatii este ordonatorul principal de credite. Totodata, sunt si angajati carora le-au crescut salariile, dar care nu ies sa spuna acest lucru“, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Maricel Popa.

Acesta a adaugat ca, daca ar fi sa creasca bugetul Spitalului de Pneumoftiziologie, ar trebui sa ia bani din bugetul altei unitati medicale din Iasi, ceea ce ar genera probleme similare.

Angajatii Spitalului de Pneumoftiziologie din Iasi au protestat si vineri.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007998 (s)