News Flash:

Washingtonul indeamna Statul Islamic sa elibereze imediat ostaticii japonezi

21 Ianuarie 2015
1427 Vizualizari | 0 Comentarii
Statele Unite au cerut marti ca gruparea Statul Islamic (SI) sa elibereze "imediat" cei doi ostatici japonezi pe care teroristii sunniti afirma ca-i detin si ameninta ca-i executa.
"Statele Unite condamna cu forta amenintarea proferata de SI de a ucide cetateni japonezi. Facem apel la eliberarea imediata a acestor civili si a tuturor celorlalti ostatici", a indemnat, citata intr-un scurt comunicat, Jennifer Psaki, o purtatoare de cuvant a Departamentului de Stat.
Diplomatia americana a precizat ca Washingtonul il "sustine deplin" pe aliatul sau in acest dosar, iar premierul japonez Shinzo Abe a subliniat ca tara sa "nu va ceda" in fata SI, care cere o rascumparare in valoare de 200 de milioane de dolari autoritatilor de la Tokyo in schimbul crutarii vietii cetatenilor japonezi.
"Suntem solidari cu Japonia, cu care ne aflam in stransa coordonare", a adaugat Psaki, anuntand ca secretarul John Kerry urmeaza sa discute la telefon cu omologul sau japonez Fumio Kishida.
Gruparea SI a amenintat cu executarea celor doi ostatici, pe care afirma ca-i detine intr-o noua inregistrare video a carei autenticitate nu a fost stabilita in mod oficial.
SI a executat deja, prin decapitare, cinci occidentali, inclusiv americani. Washingtonul are o politica foarte ferma in privinta ostaticilor, excluzand orice plata a vreunei rascumparari. Mediafax.ro

statele unite statul islamic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006979 (s)