News Flash:

Vremea ramane caniculara in primele zile ale saptamanii

20 Iulie 2015
1084 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula2
Luni, vremea se va mentine caniculara si disconfortul termic va fi accentuat (indicele temperatura-umezeala urmand a se situa peste pragul critic de 80) in Oltenia, Muntenia, Banat, estul Dobrogei, sudul Crisanei, dar si in jumatatea sudica a Moldovei, unde se vor inregistra frecvent maxime termice de 35...37 de grade, iar in sud-vestul tarii temperaturile maxime vor fi de pana la 38 - 39 de grade, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.
In restul teritoriului valorile termice diurne vor marca o scadere, iar cele mai ridicate valori ale temperaturii aerului se vor situa intre 25 si 34 de grade si doar pe spatii mici se vor consemna atingeri ale pragului critic de 80 a indicelui temperatura-umezeala. Gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere, mai ales dupa-amiaza si noaptea, astfel ca in regiunile din jumatatea de nord, precum si in zonele montane si submontane vor fi innorari temporar accentuate si local averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ce pot lua aspect de vijelie. Ploile vor avea si caracter torential, izolat cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse, seara si noaptea. Valorile de temperatura vor ramane ridicate pe parcursul noptii in jumatatea de sud a tarii, unde acestea nu vor cobori sub 20 de grade, iar in zori se vor inregistra minime de la 15...16 grade in Maramures si estul Transilvaniei pana la 23...24 de grade in Oltenia si Muntenia.
LA BUCURESTI
Luni, vremea se va mentine caniculara si disconfortul termic accentuat, urmand a se inregistra o maxima al temperaturii aerului de 36...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala se va situa peste pragul critic de 80 in mare parte din zi. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in orele serii si pe parcursul noptii cand va creste probabilitate pentru intensificari ale vantului, descarcari electrice si averse. Noaptea, valorile termice se vor mentine ridicate si abia spre dimineata se vor inregistra minime de 21...23 de grade.
IN TARA
Desi valorile termice vor marca o scadere, vremea va ramane caniculara si disconfortul termic va fi ridicat in cea mai mare parte a Olteniei, local in Banat si in Muntenia, unde si indicele temperatura-umezeala se va situa in jurul pragului critic de 80. Temperaturile maxime se vor incadra intre 27...28 de grade in nordul Moldovei, Maramures, Transilvania si pe litoral si 38 de grade in extremitatea de sud-vest a Olteniei. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului pe arii restranse in zona de munte si izolat in sud, sud-est si centru. Minimele termice se vor situa intre 12 si 22 de grade, usor mai scazute in Transilvania si in depresiuni, spre 7...10 grade.

caniculara disconfortul termic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1768 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004890 (s)