News Flash:

VIDEO - La ce e buna aspirina

23 Mai 2018
1505 Vizualizari | 0 Comentarii
aspirina

Ti-ai imaginat vreodata ca mica tableta alba frecvent utilizata in tratarea durerilor si in reducerea febrei poate fi un bun remediu si pentru problemele de ten? Aspirina iti face pielea sa arate mai tanara, mai supla si, in plus, trateaza si acneea.
 
Acidul salicilic din aspirina este un compus cu actiune exfolianta si antiinflamatoare, care accelereaza regenerarea pielii. Acidul beta hidroxil din acest medicament ajuta la calmarea rosetii, a inflamatiilor si mancarimilor pielii. Acesta patrunde adanc in piele pentru a desfunda efectiv porii, stimuland reinnoirea si contribuind eficient la exfolierea celulelor moarte.
De asemenea, aspirina previne modificarile de culoare ale pielii, cauzate de imbatranire sau de razele soarelui, si reduce aparitia ridurilor si a liniilor fine, datorita proprietatilor sale antiinflamatoare.


Cum o folosesti
- Cand pielea tinde sa devina mai uleioasa ca de obicei, o poti folosi impreuna cu anumite sucuri de fructe citrice (lamaie, lime sau portocale).
- In lunile de iarna, tenul tau va fi mai uscat si, de aceea, va trebui sa amesteci aspirina cu ceva emolient, cum este mierea sau uleiul de masline.
- Aspirina poate fi utilizata si daca ai tenul ceva mai uscat si sensibil, daca in masca realizata adaugi si o lingurita de miere sau pulpa de aloe vera.
- Un produs lactat (bogat in acid lactic), cum ar fi iaurtul, smantana si laptele, poate fi substituentul perfect al acidului din fructe, daca tenul tau este unul uleios.

Trateaza acneea si previne aparitia punctelor negre
Aspirina este un remediu din timpuri vechi pentru petele de pe piele si cosurile cauzate de acnee.
Cum procedezi: Ai nevoie de 2 tablete de aspirina pe care le zdrobesti bine; adaugi putina zeama de lamaie pentru a obtine o pasta, cu care te dai pe zonele afectate ale tenului. Dupa 5-10 minute, clateste-te bine, fara sa freci. Acidul salicilic din aspirina iti va usca imediat comedoanele, reducandu-le si facandu-le mai putin vizibile.

Mentine pielea tanara
Inflamatiile de la nivelul pielii se pot manifesta intr-o varietate de moduri, inclusiv acnee, cuperoza si semne vizibile de imbatranire (riduri si lasarea pielii). La randul lui, colagenul este si el afectat, astfel ca procesul de imbatranire se accelereaza. Pentru ca doar colagenul este cel care da fermitate pielii, mentinand-o fina si elastica, atunci cand nivelul acestuia sufera dezechilibre, pielea incepe sa piarda din frumusete.
Din acest motiv si datorita caracteristicilor sale unice, care combat inflamatia, aspirina este un remediu de nadejde, ce intarzieefectele trecerii timpului pe chipul tau.
Cum procedezi: Adauga 1 lingura de miere la 5 comprimate pisate de aspirina si fa o pasta groasa. Las-o pe ten timp de 10-15 de minute si apoi clateste cu apa calda.


Reduce aspectul pungilor de sub ochi
Proprietatile anti-inflamatoare ale aspirinei fac minuni si in cazul ochilor obositi si umflati. Acest medicament reduce destul de mult umflaturile cauzate de oboseala, retentie de apa sau de inflamarea sinusurilor.  
Cum procedezi: Ai nevoie de 3 comprimate, pe care le dizolvi in putina apa. Imediat ce ai obtinut o pasta, aplic-o pe zonele cu probleme si las-o 10-15 minute, dar ai grija sa nu-ti intre in ochi. Cu timpul, vei putea observa diferenta.

Indeparteaza stratul de celule moarte
Daca iti doresti un ten reimprospatat, fara sa investesti in produse cosmetice, atunci foloseste aspirina si pentru aceasta procedura.  Este practic cea mai ieftina forma de exfoliere la care poti recurge.
Cum procedezi: Ai nevoie de 5-6 tablete de aspirina pe care le pisezi si le combini cu cateva picaturi de apa, doar cat sa obtii o pasta. Aplica masca pe fata si las-o timp de 10-15 minute. Clateste cu apa calda; acidul acetilsalicilic din aspirina iti va exfolia pielea, care va capata un aspect mai tanar.  

Tonic facial
Aspirina actioneaza ca un antiseptic natural pentru piele, de aceea iti poti pregati si pastra la rece o lotiune tonica, pe baza de acid acetilsalicilic.
Cum procedezi: In jumatate de cana de apa, dizolva 8-10 tablete de aspirina si adauga 4 linguri de otet alb sau otet de mere. Amesteca bine si pastreaza lichidul intr-o sticla inchisa la culoare. Aplica tonicul pe fata curata, stai 10 minute si apoi clateste cu apa calda.


Remediu pentru bataturi
Pulberea de aspirina este eficienta si in cazul bataturilor.
Cum procedezi: Amesteca aspirina pulbere (2-3 comprimate) cu o jumatate de lingurita de suc de lamaie si putina apa. Pasta obtinuta o aplici pe batatura si apoi iti infasori laba piciorului cu o panza incalzita.  Dupa 15 minute, scoate panza si freaca pielea aspra a bataturii cu ajutorul unei pietre ponce.  

Tine sub control matreata
Chiar si pentru parul vopsit, aspirina este eficienta in combaterea matretii, astfel ca vei putea renunta in cel mai scurt timp la sampoanele destinate acestei probleme.
Cum procedezi: Piseaza 2 pastile de aspirina si combina-le cu cantitatea de sampon pe care o folosesti in mod normal, pentru doua spalari (aplicari). Foloseste sampon normal, nu anti-matreata.

Reface culoarea parului
Pentru ca sezonul cald si-a pus amprenta si asupra parului, vei avea nevoie de un ajutor de nadejde pentru a-l resuscita. Clorul din bazine, apa sarata a marii sau simplele raze ale soarelui sunt cei mai nocivi factori pentru structura firului de par, ducand la decolorarea acestuia. Cu putina aspirina, vei putea remedia situatia.  
Cum procedezi: Dizolva 6-8 pastile in 500 ml de apa si spala-te cu aceasta solutie pe par. Las-o sa actioneze timp de 10-15 minute si apoi clateste bine cu apa calda. Vei obtine rezultate cu adevarat vizibile dupa numai cateva utilizari.

Galerie Video


acidul salicilic aspirina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004861 (s)