News Flash:

Victimele HIV-SIDA, comemorate la Timisoara

17 Mai 2016
1109 Vizualizari | 0 Comentarii
victime hiv
S-au aprins candele pe caldaram, in Piata Unirii din Timisoara, duminica seara. Zeci de candele au fost asezate in forma de funda, in Piata Unirii, iar mai multi voluntari au stat in jurul lor. La Timisoara s-a desfasurat o noua editie a „Zilei Lumanarilor Aprinse”, eveniment organizat de Grupul Local de Actiune HIV/SIDA.
Anul trecut, 170 de tineri din Romania au murit din cauza SIDA. Tot in 2015 au fost diagnosticate cu HIV aproximativ 700 de persoane, la nivel national. In Vestul tarii, 800 de pacienti din Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara se afla in evidentele Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara.
Tot duminica seara au fost aprinse si candele, pe Bega, in memoria celor care au plecat dintre noi.
„Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse” este una dintre cele mai vechi si mai mari campanii din lume de mobilizare a comunitatii in scopul constientizarii sociale a HIV. Se doreste un apel la solidaritate globala si la inlaturarea discriminarii persoanelor care se confrunta cu aceasta infectie. „Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse” (The International AIDS Candlelight Memorial) este o campanie de incurajare a comunitatii locale sa se implice in lupta impotriva SIDA.
Evenimentul a fost organizat de membrii Grupului Local de Actiune HIV/SIDA Timisoara (Asociatia Romana Anti-SIDA – ARAS Timisoara, Societatea pentru Copii si Parinti – SCOP Timisoara, Societatea Studentilor in Medicina Timisoara, LGBTeam) in colaborare cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005008 (s)