News Flash:

Vaccinarea copiilor intre 5-11 ani incepe pe 26 ianuarie. Dozele ajung cu o zi mai devreme

25 Ianuarie 2022
413 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin copii

Imunizarea copiilor cu varste intre 5-11 ani va debuta miercuri, 26 ianuarie. Pe 25 ianuarie vor sosi si dozele speciale pentru vaccinarea acestei categorii. In Timis sunt disponibile sapte centre.
 
 
Pe 26 ianuarie, in Romania, incepe imunizarea copiilor cu varste intre 5-11 ani. Dozele speciale pentru acestia, de la Pfizer, vor ajunge in tara pe 25 ianuarie si tot atunci vor fi si distribuite.

„Toate cele 114.000 de doze vor ajunge in Romania pe 25 ianuarie si vor fi distribuite catre centrele regionale de depozitare, ulterior catre directiile de sanatate publica astfel incat sa fie disponibile pe 26 ianuarie dimineata in cabinetele de vaccinare”, a transmis Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Conform Directiei de Sanatate Publica Timis, sapte centre sunt operationale in judet pentru vaccinarea impotriva Covid-19 a copiilor cu varste intre 5 si 11 ani. Acestea sunt:

Centrul Fundatia Pentru Tineret Timisoara
Centrul Dumbravita;
Centrul Lugoj Sala De Sport;
Centrul Camin Sportiv Sannicolau Mare;
Centrul Casa De Cultura Gataia;
Spitalul Dr. Karl Diel Jimbolia;
Spitalul L.Turcanu Timisoara
Pentru copii se pot face programari pe platforma prin intermediul conturilor parintilor sau ale reprezentantilor legali, la centrele marcate „P_Ped”. Programarea nu este insa obligatorie. Vaccinarea copiilor se poate face si la medicii de familie.

Copiii din categoria 5-11 ani vor fi vaccinati cu un ser Pfizer care vine intr-o doza mai mica fata de cea utilizata la persoanele de peste 12 ani. Copiii vor face si rapel, la 21 de zile.

Ministerul Sanatatii a realizat un document cu raspunsuri la cele mai frecvente intrebari despre vaccinurile impotriva COVID-19 la copii. Poate fi accesat AICI.

Aproximativ 3.100 de programari au avut loc pana la finalul saptamanii trecute in Romania pentru imunizarea copiilor din aceasta categorie de varsta.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007390 (s)