News Flash:

Un important lider islamist ar fi fost ucis in Libia

15 Iunie 2015
1093 Vizualizari | 0 Comentarii
Mokhtar Belmokhtar
Un avion american care efectua un raid in Libia, duminica, l-ar fi ucis pe liderul islamist Mokhtar Belmokhtar, afiliat gruparii Al-Qaida in Africa de Nord, au declarat oficiali libieni, citati de CNN.
Guvernul libian a declarat ca Belmokhtar a fost ucis in timpul atacului, dar oficialii americani inca nu au confirmat.
"A fost un singur atac desfasurat cu un avion", a declarat un oficial din cadrul Pentagonului, care are informatii directe in legatura cu operatiunea. Nu a existat personal la sol, a adaugat oficialul citat.
Miscarile lui Belmokhtar au fost urmarite in timpul raidului, dar rezultatul operatiunii inca este evaluat, a precizat oficialul american.
Guvernul libian a mers si mai departe, intr-o declaratie data duminica, si a afirmat ca atacul american a "condus la uciderea lui Mokhtar Belmokhtar si a unui grup de libieni membri ai unei organizatii teroriste din estul Libiei".
Belmokhtar este fondatorul batalionului Semnatari cu Sange, care a revendicat atacul din ianuarie 2013 din Algeria, soldat cu moartea mai multor straini, intre care doi romani. La scurt timp dupa acest atac, procuratura din New York l-a pus sub acuzare pentru implicarea in aceasta luare de ostatici. Ulterior, gruparea a revendicat mai multe atentate in Mali si Niger.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006353 (s)