News Flash:

Un calugar tibetan atrage atentia asupra faptului ca “Petrecem surprinzator de putin timp avand grija de ce conteaza mai mult”

3 Mai 2018
851 Vizualizari | 0 Comentarii
calugar tibetan atrage atentia

„Cred ca e un efect al globalizarii faptul ca poti gasi cutii de Coca-Cola pe varful muntelui Everest si un calugar budist in Monterey. Am sosit acum doua zile din muntii Himalaya, la amabila dumneavoastra invitatie“, astfel a inceput sa isi sustina discursul calugarul tibetan Matthieu Ricard, in cadrul unui eveniment TED, din anul 2004.

„Un minunat tort de ciocolata: prima inghititura este delicioasa, a doua nu prea, apoi ne ingretoseaza. Aceasta este natura lucrurilor: obosim. (…) Atunci ce este fericirea? Iar fericirea e un cuvant foarte vag, asa ca o voi numi «stare de bine». Cred ca cea mai buna definitie, conform conceptiei budiste, e ca starea de bine nu e o simpla senzatie de placere, ci un sentiment profund de liniste si implinire, o stare care este, de fapt, raspandita si sta la baza tuturor starilor emotionale a tuturor bucuriilor si tristetilor pe care le poti simti. S-ar putea sa va surprinda. Putem sa avem aceasta stare de bine in timp ce suntem tristi? Intr-un fel, de ce nu? Pentru ca vorbim de niveluri diferite“, remarca Matthieu Ricard, calugarul.

Calugarul mai spune si ca poate un rol extrem de important il joaca „antrenamentul mintii“ si ca „asta nu este doar un lux, nu e o vitamina suplimentara pentru suflet“. „E ceva care va hotari calitatea fiecarei secunde din viata noastra. Suntem pregatiti sa petrecem 15 ani educandu-ne. Ne place sa facem jogging, fitness. Facem tot felul de lucruri pentru a ramane frumosi. Cu toate astea, petrecem surprinzator de putin timp avand grija de ce conteaza mai mult: felul in care functioneaza mintea noastra. Care e factorul cel mai important care genereaza calitatea experientelor noastre“. Secretele.com


monterey
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005218 (s)