News Flash:

Un bebelus a murit, alti 16 sunt internati in spitalele din Capitala

12 Februarie 2016
1098 Vizualizari | 0 Comentarii
materniotatea bega
Bacteria E.coli face ravagii in randul nou nascutilor din Romania. Dintre cei 16 bebelusi, 14 din Arges, unul din Bucuresti si unul din Craiova, autoritatile spun ca au date doar pentru 14.
Potrivit Evenimentul Zilei, copilul din Bucuresti si cel de la Craiova nu sunt luati in calcul. Se vorbeste despre 11 bebelusi internati la Spitalul "Marie Curie" si de 3 de la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals". Dintre cei de la "Marie Curie", sunt 7 care fac dializa din cauza insuficientei renale provocate de septicemie.
"Sa stiti ca 20 de zile de dializa continua inseamna o afectare renala in perspectiva. Pot ajunge la boala cronica de rinichi si la o dializa cronica", a explicat Mihaela Balgradean, seful Sectiei de Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie", pentru ProTV.
Parintii copiilor nou-nascuti sunt panicati, iar medicii care ii trateaza n-au pentru ei un raspuns linistitor. 
"Simptomele sunt aceleasi pe care le stiti, diareice. La primul scaun suspect cu un mucus rozaliu m-am prezentat la Spitalul de Pediatrie Pitesti. Mi-au spus ca este o enterocolita banala. Au pus-o pe antibiotice. Asteptam efectele", a spus Lavinia Marinescu, mama unui copil internat la "Marie Curie".
"Am hranit-o cu lapte adecvat, pe care l-am preparat doar cu apa fiarta si racita. Nu i-am dat decat legume si fructe spalate inainte de a le decoji, fierte si pasate. Carnea si ouale spalate bine si dupa aceea fierte", a mai spus femeia.
Medicii au confirmat ca bebelusii care sunt acum in spitale au fost bine ingrijiti si ca nu provin din familii cu probleme de igiena. 
"Nu exista o legatura intre aceste cazuri"
Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, considera ca nu exista o legatura intre cazurile copiilor din Arges care au ajuns la spital cu afectiuni grave, ci s-a facut doar o asociere nefericita pe cazul de boala diareica acuta.
"Asteptam rezultatele pe care colegii nostri le vor avea peste cateva zile, dupa ce vor face investigatii microbiologice. Parerea mea este ca nu exista o legatura intre aceste cazuri. Sunt cazuri care provin din zone diferite, chiar daca din acelasi judet, copiii nu au consumat acelasi tip de alimente, cu aceeasi provenienta, nici macar apa cu care au fost preparate alimentele nu a avut aceeasi origine. Cred ca este pur si simplu o asociere de cazuri, care nu sunt rare in aceasta perioada", a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.
"Este vorba de boala diareica acuta care apare la copii, etiologiile au fost diverse, ati vazut, infectie cu rotavirus, a fost un singur caz pana la urma de infectie cu E.coli si, in niciun caz, nu a fost E.coli care produce sindromul enterohemoragic. Practic, imbolnavirea la acel copil - nu exista documentata niciun fel de sursa ca ar fi putut sa produca si alte imbolnaviri, in afara copilului afectat. Parerea mea este ca este doar o asociere nefericita pe cazul de boala diareica acuta si probabil ca trebuie mai multa atentie in momentul in care acesti copii sunt internati si tratati pentru ca e bine sa existe o separare a cazurilor cu infectie respiratorie si cu infectii digestive, pentru ca tratamentul si evolutia lor sa poata fi urmarite separat”, a mai spus presedintele Societatii Romane de Microbiologie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005219 (s)