News Flash:

Trei tari unite pentru a RIPOSTA fata de atacul chimic din Siria

13 Aprilie 2018
896 Vizualizari | 0 Comentarii
donald trump2

Presedintele american Donald Trump nu a luat deocamdata o decizie privind o interventie militara in Siria si va discuta cu presedintele francez Emmanuel Macron si cu premierul britanic Theresa May despre riposta la atacul chimic din orasul Duma, relateaza agentia The Associated Press.
UPDATE 04.40 Trump si May au convenit sa "descurajeze folosirea armelor chimice de catre regimul Assad"

Presedintele american Donald Trump si premierul britanic Theresa May au discutat telefonic, joi, si au convenit asupra necesitatii unui raspuns international pentru descurajarea folosirii armelor chimice de catre regimul sirian condus de Bashar al-Assad, relateaza site-ul agentiei Reuters.

Potrivit unui comunicat al Cabinetului premierului Marii Britanii, Trump si May "au convenit ca regimul Assad a stabilit un model de comportament periculos in ceea ce priveste utilizarea armelor chimice".
Liderii celor doua state aliate considera ca "este vital ca utilizarea armelor chimice sa nu ramana necontestata" si pledeaza pentru "necesitatea de a descuraja utilizarea in continuare a armelor chimice de catre regimul Assad".

Donald Trump si Theresa May au stabilit sa continue colaborarea pentru un "raspuns international" la presupusul atac chimic din orasul sirian Duma.

 

Stirea initiala

Anuntul a fost facut de catre purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders. Donald Trump s-a intalnit joi cu echipa de securitate nationala a presedintiei.

"Presedintele Trump tocmai a incheiat o intalnire cu echipa sa de securitate nationala in care a fost discutata situatia din Siria. Nu a fost luata nicio decizie finala. Continuam sa analizam informatiile si suntem implicati in conversatii cu partenerii si aliatii nostri. Presedintele va vorbi cu presedintele Macron si cu premierul May in aceasta seara", a transmis Sarah Sanders.

Joi, Donald Trump a transmis, prin intermediul contului de Twitter, ca nu a precizat niciodata cand ar putea avea loc un atac asupra Siriei, adaugand ca s-ar putea intampla "foarte curand sau nu atat de repede".

Luni, presedintele american a anuntat ca va decide raspunsul Statelor Unite la atacul "odios" cu arme chimice din Siria in urmatoarele 24-48 de ore.

Sunt sanse mari ca Donald Trump sa primeasca sustinere din partea Frantei si Marii Britanii pentru o operatiune militara impotriva regimului sirian condus de catre Bashar al-Assad. Emmanuel Macron a declarat ca Franta are dovezi ca regimul de la Damasc a comis atacul chimic din orasul sirian Duma, iar guvernul britanic condus de catre Theresa May a convenit asupra "nevoii de a lua masuri" in Siria, pentru a descuraja folosirea armelor chimice de catre regimul Assad.

La 8 aprilie, o serie de organizatii umanitare si mai multi medici au sustinut ca minimum 70 de persoane din orasul sirian Duma au murit prin asfixiere si alte cateva sute prezinta simptome specifice pentru expunerea la substante neurotoxice sau clor. Potrivit organizatiei umanitare Castile Albe, ar fi fost folosit un dispozitiv de tip bomba-butoi cu gaz sarin, care a fost aruncat dintr-un elicopter. Orasul sirian Duma este ultima reduta a gruparii insurgente Jaish al-Islam din regiunea Ghuta de Est, iar fortele regimului sirian au efectuat mai multe bombardamente in zona.

Statul Major al armatei Rusiei sustine ca atacul chimic produs in orasul sirian Duma a fost o inscenare a organizatiei umanitare insurgente Castile Albe si reprezinta un pretext pentru o interventie militara in Siria.

Regimul sirian de la Damasc a anuntat ca fortele guvernamentale nu au efectuat atacuri chimice, iar informatiile prezentate in presa occidentala sunt "inventii" generate de faptul ca rebelii au pierdut majoritatea teritoriilor ocupate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005994 (s)