News Flash:

TRAGEDIE! Pilotul de Formula 1 Jules Bianchi A MURIT la 25 de ani, dupa 9 luni in care s-a aflat in coma

19 Iulie 2015
1092 Vizualizari | 0 Comentarii
Jules Bianchi
Pilotul de Formula 1 Jules Bianchi a incetat din viata, vineri seara, la Centrul Universitar din Nisa, la 25 de ani, a anuntat, sambata, familia sportivului intr-un comunicat.
Presedintele Frantei, Francois Hollande, i-a adus un omagiu lui Jules Bianchi, decedat, vineri, la doar 25 de ani, subliniind ca sportul francez a pierdut una dintre cele mai mari sperante, informeaza L'Equipe.
"Cu multa emotie am aflat despre decesul lui Jules Bianchi. Dupa un teribil accident in Japonia si dupa noua luni de lupta, el s-a stins, avandu-i pe ai sai in jurul sau, in aceasta noapte, la 25 de ani. Sportul francez pierde una dintre cele mai mari sperante. Gandurile mele se indreapta catre parintii sai, familie si prietenii sai", se arata in comunicatul lui Hollande.
Mai multi piloti si fosti piloti au transmis condoleante familiei lui Bianchi dupa decesul tanarului sportiv: "Nu te voi uita niciodata, nu voi uita momentele frumoase petrecute impreuna. Imi vei lipsi, fratele meu", a scris Daniel Ricciardo pe Twitter.
Si britanicul Jenson Button l-a omagiat pe Jules Bianchi: "Noaptea trecuta am pierdut un super baiat si un adevarat luptator. Odihneste-te in pace, Jules. Sincere condoleante familiei si prietenilor".
Fostul pilot francez Jean Alesi a afirmat ca Jules Bianchi era iubit de toata lumea: "Nu accept aceasta veste. El a luptat pana la capat. Am crezut in el, am crezut intr-un miracol. Era un baiat extraordinar, foarte iubit, era un baiat care se bucura de viata. Este pentru prima oara dupa 21 de ani cand un pilot moare dupa un accident pe pista. Mai avem mult de lucru la securitatea pe circuit si la masini", a declarat Alesi.
Francezul Romain Grosjean a subliniat ca a pierdut unul dintre cei mai buni prieteni: "Am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni si unul dintre cei mai buni piloti pe care i-am intalnit vreodata. O sa-mi lipsesti foarte mult, prietene", a scris Grosjean pe Twitter.
"Jules s-a luptat pana la capat, asa cum a facut mereu, dar ieri, lupta lui a luat sfarsit. Durerea noastra este imensa si nu poate fi descrisa in cuvinte", se arata in comunicatul familiei.
"Vrem sa multumim personalului medical de la CHU din Nisa, care l-a ingrijit cu dragoste si devotament. Multumim si personaului medical din Japonia care s-a ocupat de Jules imediat dupa accident si tuturor celorlalti medici care s-au implicat in lupta dusa de el in cursul lunilor trecute. De asemenea, multumim colegilor lui Jules, prietenilor sai, fanilor si tuturor celor care si-au aratat afectiunea in aceasta perioada. Ei ne-au dat forta sa rezistam in aceste momente teribile", se mentioneaza in comunicatul semnat de parintii lui Jules, Philippe si Christine, fratele Tom si sora Melanie.
Jules Bianchi s-a nascut la 3 august 1989 la Nisa si evolua in Formula 1 din 2012, cand a condus monoposturile echipei Force India. Din 2013, Bianchi era pilot oficial al echipei Marussia.
La 5 octombrie 2014, la Suzuka, pe o pista umeda, Bianchi a pierdut controlul volanului, iar monopostul sau Marussia a iesit in decor si a lovit o automacara care indeparta din zona pistei o alta masina avariata. Francezul s-a lovit grav la cap si de atunci era internat in spital in stare critica.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006623 (s)