News Flash:

TRAGEDIE in Egipt! Atentat cu 18 morti, in aceasta dimineata. ISIS a revendicat masacrul

12 Septembrie 2017
965 Vizualizari | 0 Comentarii
atentat irak1
Cel putin 18 morti in Egipt, intr-un atac revendicat de Statul Islamicvizand forte de securitate. «Opt militari egipteni au fost ucisi, iar patru vehicule blindate au fost distruse», a anuntat organizatia jihadista prin agentia sa de propaganda Amaq. Surse medicale si in domeniul securitatii au anuntat un bilant de 18 morti. Potrivit Ministerului egiptean de Interne, care vorbeste despre mai multi morti fara sa faca alte precizari, o masina a explodat la trecerea unui convoi al fortelor de securitate, in orasul Bir al-Abed, in nordul Peninsulei Sinai.

Atacul a avut loc pe drumul care face legatura intre Al-Qantara si Al-Arich, capitala regiunii Sinaiul de Nord, in contextul in care forte de securitate efectueaza o operatiune in zona. Un vehicul a intrat in convoi si apoi a explodat, a precizat ministerul. Lunetisti ascunsi au deschis apoi focul, au ucis si au ranit oameni, adauga aceasta sursa. Era imposibil, imediat, sa se stabileasca daca existau victime civile.

De la destituirea de catre armata, in vara lui 2013, a fostului presedinte islamist Mohamed Morsi, provenind din cadrul miscarii Fratii Musulmani, fortele de securitate egiptene infrunta, in Sinai, o grupare jihadista care a jurat credinta Statului Islamic. Gruparea este vinovata totodata de uciderea catorva sute de militari si politisti in Egipt, si a revendicat atentate vizand comunitatea crestina copta, in decembrie, soldate cu peste 100 de morti.

morti atac statul islamic peninsulei sinai explodat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006377 (s)