News Flash:

TRAGEDIE! Accident feroviar cu 20 de morti in Italia

12 Iulie 2016
1093 Vizualizari | 0 Comentarii
feroviar italia
Bilantul victimelor coliziunii a doua trenuri de pasageri in sudul Italiei a crescut la 20 de morti, a declarat marti presei un oficial regional, adaugand ca zeci de persoane se afla in spital, unele cu rani grave, relateaza Reuters.
Precedentul bilant era de 11 morti.
Potrivit politiei, accidentul s-a produs pe un segment de cale ferata dintre localitatile Corato si Andria, in apropiere de orasul Bari, pe coasta Marii Adriatice.
Conform imaginilor filmate din aer, cele doua trenuri regionale formate din cate patru vagoane fiecare s-au lovit frontal si in ambele parti au fost imprastiate fragmente.
Zeci de vehicule de interventie, ambulante, forte de ordine si pompieri s-au deplasat la fata locului, conform imaginilor transmise de televiziuni. 
"Zeci de echipe de salvare lucreaza pentru a scoate victimele dintre ramasitele trenului", a spus un purtator de cuvant al pompierilor, Luca Cari.
"Interventia este complicata deoarece accidentul s-a produs in plina zona rurala", a adaugat el.
Circumstantele in care s-a produs accidentul nu sunt clare pentru moment, insa premierul Matteo Renzi a promis ca se va face lumina in aceasta tragedie.
"Nu ne vom opri pana nu se va face lumina. Acum este momentul lacrimilor si trebuie in primul rand sa recuperam victimelor si ranitii", a declarat prim-ministrul de la Milano, inainte de a-si anunta intoarcerea de urgenta in capitala italiana. 
Aceasta linie unica de cale ferata, care trece pe la nord-vest de Bari, este folosita zilnic de peste 200 de trenuri. In prezent au loc lucrari pentru constructia unei noi linii pentru a reduce tocmai probabilitatea ciocnirii trenurilor.
Precedenta mare tragedie feroviara din Italia a avut loc in 2009, cand un tren de marfa a deraiat in centrul tarii, 30 de persoane aflate in apropiere de calea ferata murind in incendiul izbucnit.
AGERPRES

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004662 (s)