News Flash:

Tot ce trebuie sa stie o femeie despre gelurile de igiena intima

1 Februarie 2016
1136 Vizualizari | 0 Comentarii
igiena intimaa
Orice femeie s-a lovit cel putin o data de dilema alegerii produselor de igiena intima sanatoase si potrivite pentru nevoile sale. Asta deoarece cel putin o data in viata s-a confruntat cu infectii vaginaleiritatiisecretii abundente, etc.

Produse exista, pareri si mai multe, insa rar se gasesc sfaturi concrete despre ceea ce ar trebui sa contina acestea, cum actioneaza si ce beneficii aduce utilizarea lor, noteaza csid.ro.

Specialistii ne sfatuiesc in legatura cu ingredientele obligatorii care trebuie sa se regaseasca in compozitia gelurilor intime cu adevarat folositoare.

pH-ul

Zona intima are o sensibilitate ridicata, de aceea flora vaginala contine bacterii benefice care asigura in mod natural protectia impotriva agentilor patogeni si a infectiilor. De aceea, gelul intim trebuie sa aiba un pH neutru, care sa nu afecteze echilibrul florei vaginale sau aciditatea acestui mediu.

Probioticele din iaurtul filtrat

Aceste organisme vii sunt cel mai adesea obtinute in urma procesului de fermentare a iaurtului si au rolul de a reface echilibrul natural al organismului si de a intari sistemul imunitar al zonei intime. Probioticele asigura protectia impotriva infectiilor, prin reechilibrarea pH-ului florei vaginale si asigurarea unei stari de confort.

Acidul lactic 

Lactobacilii aflati in componenta acidului lactic (care poate scadea si riscul de cancer) constituie o parte integranta a florei microbiene intime. Acestia sunt considerati ca fiind bacterii benefice, care creeaza o bariera naturala impotriva agentilor patogeni vaginali, ajuta la refacerea membranei mucoasei si in acelasi timp ajuta la redobandirea  sanatatii zonei intime in urma unei infectii. 

Acidul hialuronic

Gelurile de igiena intima ce contin acid hialuronic asigura mentinerea hidratarii, elasticitatii si delicatetii pielii din zona intima si simultan mentine prospetimea prin controlul si indepartarea mirosului neplacut. 

Extractul de Aloe Vera 

Aloe Vera reduce inflamatiile, calmeaza pielea si mentine elasticitatea acesteia. Mai mult decat atat, Aloe Vera asigura stimularea imunitatii zonei vaginale, scazand astfel riscurile afectiunilor intime.

Extractul de arbore de ceai

Acest compus este util pentru ameliorarea candidozei vaginale si are proprietati antifungice.
Glicerina

Glicerina amelioreaza inflamatiile. De aceea, evitati sapunurile foarte parfumate, intrucat zona intima ar putea avea de suferit in urma utilizarii lor. In schimb, optati pentru geluri de dus cu glicerina, care sunt suficient de delicate pentru igienizarea acestei zone a corpului.

Toate aceste ingrediente speciale  previn si reduc aparitia dezechilibrelor la nivelul florei vaginale, ajuta la imbunatatirea vietii se

igiena intima infectii vaginale iritatii secretii ph-ul acidul lactic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004713 (s)