News Flash:

Toate gospodinele trebuie sa stie asta: Cum se prepara cel mai gustos suc de rosii pentru iarna

13 Noiembrie 2015
1789 Vizualizari | 0 Comentarii
suc de rosie
Ingrediente

3 kg rosii 1 lingura sare 1 lingura zahar


Mod de preparare

Sucul de rosii pentru iarna se pregateste foarte usor. Pentru a pregati sucul de rosii alegem rosii mari, carnoase si coapte. Le spalam bine, le taiem in jumatate sau in sferturi (in functie de cat este de mare rosia), apoi indepartam coditele. 


Le trecem prin masina speciala de tocat rosii. Sucul de rosii rezultat (fara coji si seminte) il punem la fiert intr-o oala cu fund dublu. Daca avem inele pentru inaltat oala, sau plita de tabla, ar fi bine sa le folosim pentru ca bulionul sa nu se prinda. Sarea si zaharul (dizolvat in 2 linguri apa fierbinte) le adaugam cand incepe sa scada sucul de rosii.

Fierbem cam 1- 1.5 ore, pana cand are consistenta pe care o dorim. Daca il lasam sa fie foarte consistent obtinem defapt bulion. Umplem sticlele spalate bine si sterilizate, punem 1 lingura ulei peste sucul de rosii, apoi sigilam. Punem sticlele sa stea sub o patura pana a doua zi, apoi le putem pune in camara.

Mod de servire

Il servim iarna la mancare.

Sursa acestei retete este blogul culinar divainbucatarie.ro

ingrediente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005874 (s)