News Flash:

Toader ii va redacta premierului sesizarea catre CCR in cazul Kovesi. Ministrul a avansat si o data de expediere

18 Aprilie 2018
818 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader2 1

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, ca luni va transmite la CCR sesizarea privind refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA. Curtea va fi sesizata dupa ce ministrul va avea o discutie cu premierul.


"Cu timpul si cu experientele acumulate, devii din ce in ce mai putin surprins. Am primit de la presedintele republicii documentul politic prin care imi aduce la cunostinta ca nu o revoca pe doamna procuror sef. De ce spun politic, pentru ca nu a venit cu argumente juridice, nu a venit cu argumente manageriale si mi-a spus inaintea raportului meu ca nu o va revoca. Am vorbit cu doamna premier chiar ieri, i-am prezentat principalele elemente pe care le poate prinde in sesizarea CCR. A ramas ca zilele acestea sa finalizez sesizarea ca sa valorific si documentul politic de la presedinte. Luni ma voi intalni cu doamna premier din nou, (..) ii voi prezenta sesizarea in amanunt, sper ca dansa sa fie de acord si sa si-o insuseasca si tot luni sa o trimitem. Draftul de sesizare e facut, dar trebuie sa completez si cu argumente pe care presedintele le-a adus la respingerea cererii de revocare. Noi am spus ca vom ataca la Curte, asta vom face. Doamna Dancila este de acord, ieri mi-a zis ca este de acord", a declarat ministrul Justitiei.

Seful statului a refuzat, luni, sa dea curs cererii de revocare a Laurei Codruta Kovesi, anuntand ca motivele invocate de ministrul Justitiei nu au fost de natura sa il convinga. Imediat dupa ce presedintele Romaniei si-a anuntat decizia, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca va sesiza Curtea Constitutionala.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat pe 10 aprilie, intrebat daca va fi sesizata Curtea Constitutionala, in cazul in care seful statului va refuza revocarea Laurei Codruta Kovesi, ca rolul ar reveni Guvernului si premierul trebuie sa isi asume aceasta pozitie.

Premierul Viorica Dancila a declarat, pe 11 aprilie, ca asteapta mai intai sa vada ce va face presedintele Klaus Iohannis in privinta revocarii din functie a Laurei Codruta Kovesi, apoi va lua o decizie, dar a dat asigurari ca ”sigur il va sustine pe ministrul Justitiei”, Tudorel Toader.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007278 (s)