News Flash:

Timisorenii ies din nou in strada. Se cere demisia Guvernului Ciolos

8 Martie 2016
2167 Vizualizari | 0 Comentarii
proteste la timisoara
Aproximativ 100 de sindicalisti din invatamantul preuniversitar, sistemul sanitar si pensionari au protestat, duminica, in fata Prefecturii Timis, cerand demisia Guvernului Ciolos, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Aproximativ 100 de persoane, membri ai Sindicatului "Spiru Haret” si ai Uniunii Generale a Pensionarilor filiala Timis s-au adunat, duminica, in fata Prefecturii Timis, pentru a cere demisia Guvernului Ciolos, pe care il acuza ca asculta "poruncile venite de la Bruxelles” si ca "batjocoreste intreaga societate”.
Manifestantii au afisat pancarte cu inscriptii precum "Nu taiati pensiile” sau "Viata noastra unde este?”, au fluierat si au scandat "Hotii”, "Jos Guvernul”, "Vrem guvern democrat, nu tehnocrat”, "Jos Iohannis” si "Unitate”.
"Am iesit in strada din cauza bataii de joc la care ne supune acest Guvern asa-zis tehnocrat, care nu face altceva decat sa asculte poruncile venite de la Bruxelles si este total impotriva intereselor acestei tari. S-a tot vorbit despre o lege a salarizarii… ea nu exista. Am fost trimisi sa muncim pe 2 lei, ceea ce este inadmisibil in aceasta tara. Avem deficiente foarte mari in sistemul de invatamant, in sistemul de sanatate, de fapt intreaga societatea romaneasca este supusa unei batai de joc inadmisibile din partea acestui Guvern tehnocrat, care a fost adus… asa cum a fost adus. Sistemul sanitar este asa cum este, nu s-a intamplat nimic bun. Este prea mult pentru acest popor sa inghita batjocura pe care a inghitit-o din partea unor asa-zisi tehnocrati. Noi suntem hotarati sa protestam in continuare”, a declarat presedintele Sindicatului Independent al Invatamantului Preuniversitar din judetul Timis "Spiru Haret”, Virgil Popescu.
La randul ei, Silvia Petre, presedintele Uniunii Generale a Pensionarilor filiala Timis, a afirmat ca pensionarii doresc o pensie de cel putin 45 la suta din salariul mediu brut.
"Pensionarii doresc 45% din salariul mediu brut. Asta este o dorinta. Nu cedam si nu dorim altceva. Credem ca meritam o pensie decenta. Domnul Ponta, daca ramanea, ne asigura aceste pensii. Acest Guvern nu este in stare, iar daca stie ca nu poate, sa plece. Aici sunt si salariatii si pensionarii… daca nu sunt in stare, sa ne lase in pace. Vrem o viata decenta. Alaturi de noi sunt protestatarii din Galati, din Bucuresti si toata tara cred ca se va mobiliza pentru aceasta cauza”, a spus Silvia Petre.
Protestul a fost autorizat si s-a incheiat fara incidente dupa aproximativ o ora, cand liderii manifestantilor au transmis revendicarile lor prefectului de Timis, Mircea Bacala.

prefecturii timis guvernului ciolos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006390 (s)