News Flash:

Timisorenii au luat cu asalt institutiile de cultura la Noaptea Muzeelor

20 Mai 2018
990 Vizualizari | 0 Comentarii
expozitia stiintele naturii arad 820x300

Sute de oameni s-au bucurat sambata seara de spectacole, concerte si expozitii de exceptie in cadrul editiei de anul acesta a evenimentului Noaptea Muzeelor. Muzeul de Arta, Muzeul National al Banatului si Muzeul Satului Banatean si-au deschis portile pentru iubitorii de arta, iar la Nokia au putut fi admirate cele mai noi tehnologii, care au fost puse fata in fata cu istoria acestora.
Timisorenii au iesit in numar mare sambata seara in oras, pentru a admira expozitiile deschise la cele trei mari muzee din Timisoara. Au trecut si pe la Nokia, unde au putut admira cele mai noi tehnologii fata in fata cu istoria acestora, in cadrul expozitiei „Evolutia Sistemelor de telecomunicatii”.

Startul s-a dat la ora 18, la Muzeul de Arta, cu expozitii, iar de la 19 a avut loc recitalul „Olimpicii Timisoarei”, in Sala Baroca. Muzeul National al Banatului din Bastionul Theresia a fost deschis intre orele 20 si 1, iar publicul a putut aprecia expozitiile: „Ipostaze ale devenirii unei metropole europene”; „Patrimonium 2017 – exponate ce au imbogatit colectia muzeului din sapaturi arheologice”; o expozitie de trofee cinegetice autohtone, Muzeul Popas, dar si expozitia de arta contemporana a grupului artistic Baraka.

In curtea Bastionului Theresia, de la ora 20, au avut loc evenimente care au impresionat participantii: „Rondul de noapte”, un spectacol de reconstituire istorica, prezentare de arme si tehnici de lupta din trecut, spectacol de lumini si foc cu Peregrinii, Lupus Dacus si grupul de pastrare a traditiilor Losonczy Istvan.

Muzeul Satului Banatean nu s-a lasat mai prejos si si-a deschis portile, astfel timisorenii au avut ocazia sa viziteze casele banatene si sa faca o calatorie in timp prin expozitia de port popular„Ormanul cu toale”, expozitia de fotografie etnografica „Strabunii”, iar la ora 20 a avut loc lansarea catalogului „Portul traditional din Banatul de campie”.

Compania Nokia a decis sa fie alaturi de institutiile de cultura din Timisoara la editia din acesta an a evenimentului Noaptea Muzeelor si a organizat o expozitie adresata tuturor varstelor, numita „Evolutia sistemelor de telecomunicatii“. Vizitatorii s-au intalnit cu cele mai noi tehnologii puse fata in fata cu istoria acestora, au urmarit functionarea unei centrale telefonice 5G ready si au interactionat prin realitate virtuala cu echipamente din industria de telecomunicatii. tion.ro


timisorenii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006031 (s)