News Flash:

Timisorenii au iesit din nou in strada

20 Noiembrie 2017
1430 Vizualizari | 0 Comentarii
protest bucuresti

Peste 100 de persoane s-au adunat, duminica seara, in Piata Victoriei, pentru a protesta fata de legile Justitiei si cele fiscale, ei spunand ca, prin forma actuala a acestor acte normative, guvernantii „isi bat joc de romani”.
Protestatarii au venit cu pancarte, pe care au inscriptionat mesaje precum: „Campioana la stat paralel”, „CCR crapa de Rusine”, „Romanio, te iubesc!”, „Demisia”, „Inapti pentru inadaptati”.

„Sunt extrem de dezamagita de modalitatea in care este condusa aceasta tara. Am fost si in iarna la proteste. Eu cred ca daca oamenii se vor mobiliza se va schimba ceva. Altfel o sa ne trezim intr-o noua Rusie si nu imi doresc asta pentru copilul meu. Principalele nemultumiri sunt coruptia, legile justitie si noua ordonanta de urgenta privind fiscalitatea”, sustine Adina, care a venit, dumnica, in Piata Victoriei.
„Eu sper ca lumea se va trezi la realitate in ciuda semnalelor pe care le-am dat serile trecute. Nemultumirile - incepand cu ordonanta 13, toate reformele care au fost date, mai in secret, mai pe fata. Legile Justitiei sunt in Parlament, nu stiu cum sa se dea de ceasul mortii sa le treaca, mai e si reforma fiscala ce e un dezastru. Noi avem job-uri, nu avem cariere. Avem vieti si nu stam cu ochii pe ei in fiecare zi sa vedem ce au maj adoptat si ce au mai gandit”, spune Lori, prezenta si ea in fata Guvernului.

„Ne nemultumeste mizeria lui Dragnea, a hotilor care mint cum respira. Vrem sa fie un Guvern normal, sa fie o tara normala, nu mizeria in care suntem. Ne intoarcem in 89. Legile Justitiei sunt infecte. Despre asta este vorba. Si cele fiscale la fel. Isi bat joc de noi”, declara Daniela.

Protestatarii s-au organizat pe o pagina de Facebook, acolo unde, de altfel, au si mentionat care sunt motivele pentru care au ales aceasta forma de manifest.

„Evenimentele din ultima vreme ne arata cat de urgent trebuie sa fie pentru politicienii zilei sa treaca Legile Justitiei (303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciara si 317/2004 privind CSM) de Parlament. Sunt disperati! Jocul se poarta de acum pe viata si pe moarte (pe libertate si pe inchisoare) pentru ei. E crucial sa ne opunem acestor legi! Ele vor ciunti din integritatea si independenta unor institutii fundamentale ale statului roman. Tocmai de aceea, pana cand ei vor ajunge sa-si voteze Marea Evadare in Parlament, e musai ca protestele noastre sa tot creasca. Strada este ultima opreliste in calea evadarii lor!”, potrivit initiatorilor protestului.

Oamenii au decis sa iasa in strada pentru ca proiectul de modificare al Legilor Justitiei (303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciara si 317/2004 privind CSM) este in Parlament si urmeaza sa fie votat. Ei cer „respingerea in bloc” a acestui act normativ in forma actuala.

„Impotriva acestor legi s-au pozitionat circa 4.000 de magistratii, Presedintele Romaniei, Comisia Europeana, societatea civila si protestatarii care vin de peste 290 de zile la proteste! Daca acest proiect va fi aprobat in Parlament, Romania va face pasi inapoi in ceea ce priveste functionarea sistemului judiciar si lupta impotriva coruptiei. Afectarea independentei sistemului judiciar si incercarea de a subordona Justitia politicului, vor intoarce Romania in trecut”, adauga sursa citata.

 

Proteste fata de legile Justitiei si modificarile la Codul Fiscal, la Cluj, Brasov, Timisoara

Peste 250 de oameni protesteaza la Cluj fata de legile justitiei si modificarile la Codul Fiscal, oamenii cerand demisia lui Liviu Dragnea. Si la Brasov s-au adunat 250 de persoane, care scandeaza ”Dragnea, demisia!” si ”Justitie, nu coruptie”, transmit corespondentii Mediafax.

Peste 250 de persoane protesteaza, duminica seara, in Piata Unirii din Cluj-Napoca fata de legile justitiei si modificarile la Codul Fiscal, avand poze cu Liviu Dragnea si premierul Mihai Tudose si mesajul "Statul paralel = un ciordel si-un tulburel".

Protestatarii s-au adunat in jurul orei 19 in Piata Unirii din Cluj-Napoca, unii avand steaguri tricolore si pancarte cu mesaje precum "Cand injustitia devine lege, rezistenta devine datorie", dar si poze cu Liviu Dragnea si premierul Mihai Tudose si textul "Statul paralel = un ciordel si-un tulburel".

Cei prezenti in piata stau de vorba si se pregatesc sa mearga si intr-un mars prin centrul orasului.

"Vrem demisia lui Dragnea pentru ca are dosare penale, ceea este incompatibil cu statutul de presedinte al Canerei Deputatilor. Vrem respingerea legilor justitiei si a modificarilor la Codul fiscal", a spus un protestatar.

In piata se scandeaza ”Jos mafia” si ”Demisia”.

La Brasov s-au strans aproximativ 250 de protestatari, care striga ”Dragnea, demisia!”, ”Justitie, nu coruptie” si ”DNA sa vina sa va ia!”. Oamenii au plecat in mars catre Piata Sfatului.

Proteste au fost organizate in mai multe orase ale tarii, dar numarul participantilor este redus.

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat, duminica seara, in centrul Timisoarei, pentru a protesta fata de Guvern si pentru a-si arata nemultumirea cu privire la proiectul legilor justitiei. ”Picatura care va umple paharul este aproape”, a spus un protestatar, transmite corespondentul Mediafax. Cei 300 de manifestanti s-au strans, duminica seara, in Piata Victoriei din Timisoara, avand steagul Romaniei si pancarte cu mesaje precum “Faceti-va Guvern la Jilava”, “Ajunge, descreieratilor” sau “Cetatean al statului de drept”.

Dupa ce in centrul Timisoarei s-a intonat imnul Romaniei, protestatarii au inceput sa scandeze “Demisia”, “Nu vrem sa fim condusi de hoti” sau “Rezistam”.

“Protestul este organizat pentru a atentiona guvernantii ca paharul nemultumirilor se umple, picatura care va umple paharul este aproape. S-a intins prea mult coarda. Ne-au spus ca vor sa fie bine, dar ei vor sa fie bine doar pentru ei. Atentie ca se umple paharul si va fi prapad”, a declarat Pompiliu Lenghel, prezent la protestul din centrul Timisoarei.

In jurul orei 20.00, manifestantii au plecat intr-un mars prin centrul Timisoarei.

Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006155 (s)