News Flash:

Timișoara rămâne în carantină pentru încă șapte zile. Ce restricții sunt în vigoare

24 Martie 2021
762 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara 1

Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă din Timişoara a decis miercuri prelungirea cu șapte zile a carantinei în Timișoarea și în localitățile din jur, la propunerea DSP.

Vor rămâne în carantină și localitățile Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă.

Autoritățile au prelungit programul la magazine pentru a nu se crea aglomeraţi și au eliminat intervalul orar în care bătrânii pot ieşi din case.

Pentru activitate fizică individuală, timişorenii pot ieşi din case până la orele 22.00.

”Față de prevederile precedentei hotarîri de carantinare zonală a a municipiului Timișoara și comunelor Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă în hotărârea adoptată azi sunt o serie de modificări:

- Se introduce în declarația pe proprie răspundere un paragraf privind deplasarea în scopul vaccinării împotriva SARS-COV 2, cu prezentarea dovezii privind programarea.

- O altă modificare se referă la prelungirea cu o oră a programului de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare până la ora 21.

- Eliminarea restricțiilor orare pentru persoanele peste 65 de ani.

- După ora 22 nu se va mai putea ieși din casă pentru activități fizice, ci doar pentru vaccinare, interes profesional, asistență medicală de urgență și nevoile animalelor de companie.” - se arată în comunicatul prefecturii Timiș.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a propus continuarea restricţiilor cu încă o săptămână pentru fiecare dintre localităţi şi Timişoara, iar INSP a susţinut că ar trebui încă 14 zile de carantină.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1791 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005483 (s)