News Flash:

Tariceanu: De o vreme, Curtea Constitutionala legifereaza, in paralel, cu Parlamentul

21 Aprilie 2015
1111 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, in comisia de revizuire a Constitutiei, ca se observa ca, de curand, Parlamentul imparte atributiile de legiuitor cu Curtea Constitutionlala, aceasta legiferand, in paralel, cu forul legislativ.
"Aprecierea mea este ca o vreme (...) Parlamentul incepe sa imparta suveranitatea in privinta misiunii sale legiuitoare cu Curtea Constitutionala. Aceasta impartire de suveranitate o acceptam ca atare sau incercam sa o corectam si sa lasam Parlamentul singura institutie legiuitoare din Romania? Observam de curand, saptamana trecuta, Curtea Constitutionala ia decizii care sunt obligatorii pentru Parlament, e un lucru aproape inedit. Toate aceste lucruri trebuie sa le observam, daca vrem", a afirmat Tariceanu in cadrul comisiei de revizuire a Constitutiei.
El a explicat, ulterior, ca Parlamentul nu mai este singura putere in stat legiuitoare, aratand ca are aceasta obiectie care este si a altor oameni politici si specialisti in drept constitutional.
"Dupa cum vedeti, Parlamentul nu mai este singura putere in stat legiuitoare si facem acest lucru, de o bucata de vreme, impreuna cu Curtea Constitutionala, care legifereaza la randul ei, in paralel, cu Parlamentul. Nu am spus ca CC nu ar trebui sa nu aiba un control de constitutionalitate, dar am aceasta obiectie si punct de vedere pe care il ridic in dezbaterea publica. Este o chestiune care nu este observata numai de mine, ci si alti oameni politici si specialisti in drept constitutional", a spus Tariceanu. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005171 (s)