News Flash:

Sursa imbolnavirilor copiilor din Arges nu a fost inca depistata

21 Februarie 2016
1098 Vizualizari | 0 Comentarii
bebel
Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca "vestile sunt bune" in ceea ce ii priveste pe copiii internati cu sindrom hemolitic-uremic, ei fiind "mai bine decat ieri".
"Intregul personal este foarte concentrat si atrag atentia ca in continuare trebuie respectate normele de igiena.Am discutat si cu parintii copiilor, medicii isi fac in continuare datoria.De ieri si pana astazi nu au fost raportate cazuri similare de imbolnaviri.Sunt in contact cu prim-ministrul si si am discutat despre o schimbare a legislatiei, unde va fi cazul", a spus ministrul Sanatatii.
Sursa imbolnavirilor nu a fost inca depistata, dar Achimas a spus ca imediat ce vor exista concluzii de la Centrul European, acestea vor fi comunicate.
Intrebat de jurnalisti daca vor fi manageri de spitale demisi, daca se vor constata nereguli, ministrul a raspuns: "Cu siguranta".
Doctorul Mihaela Balgradean, seful Sectiei Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie" a spus ca micii pacienti se simt "mult mai bine" si ca saptamana viitoare vor avea loc primele doua externari.
La spitalul "Marie Curie" sunt internati in continuare sapte copii, dintre care unul este internat la Terapie Intensiva. Dintre cei sase aflati in sectia de Nefrologie, trei fac dializa. Sase pacienti pot primi alimente pe cale orala, situatie care contribuie la imbunatatirea functiei rinchilor, dandu-le "energie", a remarcat dr. Balgradean.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004610 (s)