News Flash:

"Sunt multe ineptii..." Replica taioasa a lui Ciolos pentru Dragnea

4 August 2016
1147 Vizualizari | 0 Comentarii
Dacian Ciolos
Guvernul va modifica prin ordonanta de urgenta legea Codului Fiscal, in sensul corectarii regimului facilitatilor pentru veterani, scopul acestui demers fiind "repararea" unei "greseli facute de guvernul Ponta si votata in parlament", a declarat, astazi, premierul Dacian Ciolos.

"Vreau sa clarific in primul rand un lucru. Acest guvern nu a venit cu modificari care sa elimine drepturi, facilitati fiscale sau sa impuna alte taxe si impozite veteranilor. Am fost surprins sa constat ca suntem amenintati cu motiunea de cenzura pentru unele prevederi din Codul Fiscal, un cod care a fost gandit, redactat si votat chiar de partidul care lanseaza aceste amenintari. Hotararea de guvern data de noi in primavara venea cu unele clarificari, dar nu avea cum sa modifice ceva din legea Codului Fiscal. Cu experienta dumnealui in administratie, domnul Dragnea ar trebui sa stie aceste lucruri. Chiar nu am nevoie de domnul Dragnea ca sa stiu ce inseamna respectul pentru veterani. Am invatat asta de copil, pentru ca am unul in familie, bunicul meu de la Pericei, un veteran care m-a format ca om si caruia ii datorez in mare parte ceea ce sunt azi. Am crescut cu aceste repere, cu respectul fata de oamenii carora le datoram aceasta tara", a spus prim-ministrul Ciolos

Presedintele PSD, Liviu Dragnea a sustinut ca printr-o hotarare de guvern aprobata de Executiv veteranii de razboi si militarii care au luptat in teatrele de operatiuni au ramas fara drepturile prevazute in Codul fiscal.

"De la 1 iunie, acesti oameni, care s-au sacrificat pentru Romania, luptand in Al Doilea Razboi Mondial sau in razboaiele din Afganistan, Bosnia sau Irak, sunt somati de administratiile financiare sa plateasca impozite de care fusesera scutiti prin lege (Codul fiscal). Aceeasi masura se aplica si persoanelor cu handicap. Anterior, Guvernul Ciolos impozitase si pensiile veteranilor, ceea ce i-a adus pe acestia in situatia de a returna sume de bani din pensie. Incercarea reprezentantilor veteranilor de a se consulta cu premierul sau cu alti responsabili guvernamentali a esuat. Pur si simplu, n-a vrut nimeni sa stea de vorba cu ei. (...) Romania este o tara care isi cinsteste eroii, inca mai este asa ceva. Daca acest guvern nu va sti sa-si cenzureze macar acest dispret, il va cenzura PSD prin motiune'', a transmis presedintele PSD prin intermediul unui comunicat de presa.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1090 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005258 (s)