News Flash:

Stiai ca emotiile pot declansa cancerul la plamani? Uite despre care emotie e vorba

8 Ianuarie 2018
1023 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer pulmonar

Plamanii sunt legati de actul vietii, de curajul de a trai, de viata insasi. Daca ei nu ar functiona, cum am putea sa ne trezim a doua zi? Din acest motiv, orice afectiune a lor este socotita extrem de grava si orice factor nociv trebuie inlaturat de urgenta.
Dat fiind faptul ca ei raspund de respiratie, deci de viata, orice suparare impotriva a ceea ce traim poate produce efecte devastatoare in procesul respiratiei.

Orice refuz de a accepta viata duce, de asemenea, la afectiuni ale plamanilor, scrie secretele.com.

Frica de moarte, insa, este considerata punctul declansator al cancerului la plamani. Din acest motiv, fiecare etapa a fricii trebuie inlaturata, de la micile panici pana la frica cea mai puternica, cea legata de moarte, cum spuneam mai sus.   

Cel mai frecvent agent etiologic implicat in aparitia cancerului pulmonar este reprezentat de fumat (activ, dar uneori si pasiv). Totusi, cancerul pulmonar apare si la indivizii nefumatori, in aceste situatii fiind corelat cu expunerea cronica la azbest (azbestoza), cu poluarea exagerata a aerului din zonele industriale, sau chiar cu factori genetici. Cancerul pulmonar poate fi primar sau secundar. Cancerul primar este cel care are origine in structurile plamanului, in timp ce forma secundara apare prin metastazarea altor malignitati. Plamanul este unul din cele mai frecvente organe in care se localizeaza metastazele, alaturi de oase, ficat si creier.

In momentul stabilirii diagnosticului este foarte important de precizat si care este tipul particular, deoarece tratamentul ulterior este influentat de acest detaliu foarte important. Carcinomul cu celule mici raspunde mai frecvent la radio si chimioterapie, in timp ce carcinomul non-microcelular se trateaza chirurgical. Carcinomul cu celule mici apare mai rar comparativ cu cel non-microcelular, insa evolutia sa este mult mai rapida si metastazeaza mult mai frecvent comparativ cu celalalt tip.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005332 (s)