News Flash:

Stat Islamic loveste din nou: 9 morti, dupa ce un hotel a fost aruncat in aer!

28 Ianuarie 2015
1292 Vizualizari | 0 Comentarii
Militanti islamisti s-au aruncat in aer, marti, intr-un hotel din Tripoli unde sunt cazati diplomati si oficiali guvernamentali, omorand cel putin noua persoane, inclusiv cinci straini, intr-un atac revendicat de grupul terorist sunnit Stat Islamic.
Doi cetateni filipinezi, un american, un francez si un sud-coreean au fost ucisi in atacul islamist comis marti la un hotel din orasul libian Tripoli, anunta surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de AFP.
"Cinci straini au fost ucisi in atacul terorist. Este vorba de un american, un francez, doua filipineze si un sud-coreean", a declarat Isam Al-Naas, un purtator de cuvant al serviciilor de securitate libiene.
Patru indivizi ramasi neidentificati au deschis focul si s-au aruncat in aer in Hotelul Corinthia din Tripoli.
Nu se stie daca celelalte patru victime sunt civili sau sunt autorii atacului.
Atentatul a fost revendicat de filiala libiana a organizatiei teroriste Stat Islamic.
Militii islamiste afiliate grupului terorist Stat Islamic au inceput sa se infiltreze in Libia, un stat afectat de razboi civil.
Libia se confrunta cu razboi civil incepand din anul 2011, cand regimul Muammar Kadhafi a fost inlaturat de la putere. Militii rebele cu pretentii autonomiste au creat un guvern regional nerecunoscut in regiunea Cirenaica, in estul tarii, preluand controlul asupra a numeroase porturi din Marea Mediterana. Libia este condusa de doua parlamente si de doua guverne rivale - un regim apropiat militiilor islamiste Fajr Libya (Zorii Libiei), care a ocupat capitala Tripoli, si celalalt recunoscut de comunitatea internationala, cu sediul la Tobruk, in apropiere de frontiera cu Egiptul.

militanti islamisti tripoli stat islamic libian tripoli
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008599 (s)