News Flash:

Soferita, singura supravietuitoare in tragedia de la Jibou, unde patru studente si-au pierdut viata

18 Mai 2018
1111 Vizualizari | 0 Comentarii
tinere

Patru studente si-au pierdut viata si o alta a fost grav ranita, dupa ce autoturismul in care se aflau a fost spulberat de tren. Soferita a ignorat semnalele acustice si sonore care anuntau sosirea trenului si s-a angajat in trecerea caii ferate.

Madalina Parja, Maria Stet, Claudia Barbos si Sara Pop, patru tinere in varsta de 20 si 21 de ani, toate din judetul Maramures, si-au pierdut viata in accidentul feroviar produs joi, 17 mai, la iesire din localitatea salajeana Jibou. Tinerele se aflau intr-un autoturism condus de prietena si colega lor, Sanda Ungur, o tanara de 21 de ani, si se intorceau acasa, dupa ce au participat la festivitatea de absolvire a Universitatii Tehnice. Toate cinci studiau, din 2015, in cadrul Centrului Universitar Baia Mare, domeniul Administrarea afacerilor, specializarea Economia Firmei. Sanda este singura supravietuitoare a accidentului. Ea a fost transportata cu ambulanta la Spitalul Judetean Zalau, pentru ca dupa cateva ore sa fie transferata la Spitalul din Baia Mare."Pacienta a fost preluata de echipa medicala a UPU Zalau la ora 19.20, a fost evaluata, stabilizata, diagnosticata, i-a fost acordata asistenta medicala de urgenta impusa de caz, dupa care, in jurul orei 23, a fost transferata la UPU a Spitalului Judetean de Urgenta "dr. Constantin Opris" Baia Mare", ne-a declarat dr. Liliana Neaga, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau.
Anchetatorii asteapta rezultatele analizelor toxicologice. Madalina Parja era din localitatea maramureseana Sat-Sugatag si era studenta la doua facultati: studia Administrarea afacerilor-Economia Firmei la Baia Mare, dar si Agronomie, la Oradea. Din Sat-Sugatag era si Maria Stet, absolventa a Colegiului National "Dragos Voda" Sighetu Marmatiei, si colega de an cu Madalina.   Sara Pop era din comuna Salsig si era studenta in cadrul aceluiasi Centru Universitar, la Economia Firmei. Cea de-a patra victima a accidentului, Claudia Barbos, era din Ciocotis, absolvise Liceul Teoretic "Emil Racovita" din Baia Mare si studia Administrarea Afacerilor-Economia Firmei.   Potrivit politistilor, soferita a ignorat semnalele acustice si sonore la trecerea la nivel cu calea ferata, autoturismul fiind spulberat de trenul R4046, care circula pe ruta Baia Mare-Jibou. Impactul a fost atat de puternic, incat masina a fost aruncata la cativa metri distanta de calea ferata. Trei dintre victime au fost proiectate din autoturism si au decedat pe loc. Celelalate doua, printre care si conducatoarea auto, au ramas incarcerate in fiarele contorsionate, fiind nevoie de interventia pompierilor pentru scoaterea lor.
 Adevarul.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005920 (s)