News Flash:

SOCANT! Stat Islamic ucide mai multi crestini etiopieni in Libia

20 Aprilie 2015
1148 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic
O inregistrare video publicata duminica de Statul Islamic (SI) prezinta uciderea a doua grupuri de crestini etiopieni capturati de afiliatii libieni ai gruparii extremiste, relateaza AP in pagina electronica.
Inregistrarea video de 29 de minute prezinta doua grupuri tinute captive de militanti. Aceasta afirma ca unul este detinut de organizatia din estul Libiei afiliata SI si cunoscuta ca Provincia Barka, iar celalalt de o grupare afiliata din sud, care isi spune Provincia Fazzan.
Un combatant cu masca pe fata si agitand un pistol sustine o declaratie lunga, cerandu-le crestinilor sa se converteasca la Islam sau sa plateasca o taxa speciala prevazuta de Coran.
Inregistrarea video prezinta alternativ imagini de la cele doua executii. Ostaticii din sud sunt impuscati, iar cei din est decapitati pe o plaja. Pentru moment nu se stie clar cine sunt ostaticii si unde au fost capturati. De asemenea, nu este clar cati ostatici au fost ucisi.
Inregistrarea video poarta logoul oficial al organizatiei media a SI, Al-Furqan, si reuneste si alte inregistrari video publicate de gruparea extremista, inclusiv una din februarie, in care militantii au decapitat 21 de crestini egipteni pe o plaja din Libia.
Gruparea Stat Islamic a castigat teren in Libia pe fondul haosului ce domneste in aceasta tara, unde doua guverne sustinute de aliante si militii rivale lupta unul impotriva celuilalt, precum si impotriva gruparilor extremiste. Mediafax.ro

pagina electronica provincia barka provincia fazzan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1497 (s) | 32 queries | Mysql time :0.014820 (s)