News Flash:

SOC pe piata media! Patronul ziarului Adevarul a fost RETINUT!

27 Aprilie 2016
1156 Vizualizari | 0 Comentarii
burci
Omul de afaceri Cristian Burci, patronul ziarului "Adevarul", a fost ridicat miercuri dimineata de procurorii DIICOT. Acesta este suspectat de evaziune fiscala de 8 milioane de euro si devalizare. In aceasta dimineata, DIICOT - Biroul teritorial Olt efectueaza patru perchezitii domiciliare si la doua sedii de firma dintre care o redactie de ziar, potrivit unor surse juridice. Din actele de urmarire penala efectuate pana la aceasta data a rezultat faptul ca membrii grupului de criminalitate organizata, prin activitatea desfasurata in perioada 2006 si pana in prezent, au creat un prejudiciu prin abuz in serviciu si delapidare in valoare de 7.099.000 euro si 3.811.756 lei.

In aceeasi perioada, prin introducerea in circuitele comerciale de persoane si societati comerciale la care detineau actiuni sau erau detinute in totalitate de persoane apropiate, membrii grupului de criminalitate organizata au reusit sa recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infractiuni, in cuantum de 18.099.000 euro si 3.811.756 lei. In ceea ce priveste infractiunea de evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala, grupul de criminalitate organizata, condus de suspectul B.C.-I. prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile si evidentierea in actele contabile sau in alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive, au creat un prejudiciu statului roman in suma de 25.646.825 lei.

Se efectueaza cercetari fata de noua suspecti, pentru savarsirea infractiunilor de constituire de grup infractional, abuz in serviciu, delapidare, evaziune fiscala, instigare la delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani in forma continuata, instigare la evaziune fiscala. La sediul DIICOT Olt vor fi duse 12 persoane.

cristian burci adevarul procurorii diicot criminalitate organizata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006411 (s)