News Flash:

SOC! Ce pedeapsa risca Traian Basescu

2 Septembrie 2015
1579 Vizualizari | 0 Comentarii
traian basescu1
Traian Basescu este acuzat de amenintare si nu de santaj, au decis procurorii de la Parchetul General. Asta inseamna ca poate scapa usor chiar si cu o amenda. Procurorii de caz pare ca sunt foarte indecisi, pentru ca este a doua oara cand acestia se razgandesc in privinta incadrarii juridice dupa izbucnirea scandalului intre fostul presedinte si senatoarea Gabriela Firea. Traian Basescu a amenintat-o pe senatoare ca intr-o zi nu o sa-si mai gaseasca sotul acasa.  

Diferentele dintre santaj si amenintare sunt foarte mari. Astfel, potrivit articolului 206 din Noul Cod Penal, amenintarea reprezinta "Fapta de a ameninta o persoana cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva sa ori a altei persoane, daca este de natura sa ii produca o stare de temere" si se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la un an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depasi sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintarii. De asemenea, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

In schimb, infractiunea de santaj este mult mai grava, iar potrivit articolului 207 din Noul Cod Penal, santajul reprezinta "Constrangerea unei persoane sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, in scopul de a dobandi in mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul" si se pedepseste cu inchisoarea de la unu la cinci ani".

traian basescu amenintare santaj parchetul general amenda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006328 (s)