News Flash:

Sindicatele din Penitenciare anunta ca au atacat in instanta ordinul "ilegal" prin care a fost imputernicit a treia oara seful ANP

21 August 2018
278 Vizualizari | 0 Comentarii
penitenciar

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) il acuza pe Tudorel Toader de "o noua incercare de dezinformare" si spune ca legea permite maximum doua imputerniciri pentru directorul ANP, iar ministrul a semnat ilegal inca una, pe care au atacat-o in instanta.
Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) reactioneaza la ceea ce califica a fi o noua incercare de dezinformare din partea ministrului Tudorel Toader, precizand ca tema duratei mandatului directorilor de penitenciare este una falsa si ascunde politizarea prin imputerniciri repetate si, deseori, ilegale a sefilor penitenciarelor.

Sindicatul sustine ca ministrul Justitiei dezinformeaza grosolan opinia publica, realitatea fiind ca, de cand acesta este in functie, a blocat concursurile pentru ocuparea posturilor de director de penitenciare dupa ce le-a anuntat pe site-ul institutiei, imputernicind, in schimb, "intr-un mod lipsit de transparenta, in functii de conducere, ofiteri pe care sa-i poata controla discretionar la fiecare 6 luni", arata FSANP intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

"Tudorel Toader l-a imputernicit ilegal pentru cel ce-al 3-lea mandat in functia de director general al ANP pe comisarul sef Marian Dobrica, desi in urma cu doar cateva luni se pronuntase in sensul incetarii unor astfel de practici ca fiind ilegale, iar directorul general anuntase in Consiliul de conducere al ANP masuri in acelasi sens, dupa discutarea in prealabil a aspectelor tehnice si a alternativelor cu ministrul. FSANP informeaza ca a depus deja actiune in instanta pentru suspendarea si anularea Ordinului ministrului justitei (OMJ) 1543/2018 care acorda in mod ilegal cea de-a 3-a imputenicire, contrar prevederilor legii si ca a sesizat organele de urmarire penala referitor la comiterea infractiunii de uzurpare de calitati oficiale, avand in vedere ca Marian Dobrica indeplineste acte legate de o calitate pe care in drept nu o poate avea (art. 258, alin. 1 Noul Cod Penal)", potrivit sursei citate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1044 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023632 (s)