News Flash:

Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai a ajuns in Romania. Scurta slujba ortodoxa, oficiata la sosirea pe Aeroportul Otopeni. Corpul neinsufletit al fostului suveran, transportat la Sinaia

13 Decembrie 2017
802 Vizualizari | 0 Comentarii
regele mihai2

Sicriul cu trupul Regelui Mihai a fost adus, miercuri, in Romania, cu o aeronava militara, iar racla Majestatii Sale a fost purtata catre catafalc de 8 militari ai Brigazii 30 Garda. Pe Aeroportul Otopeni s-a desfasurat o ceremonie, in cadrul careia au fost intonate imnul national si cel regal. Clopotele catedralelor, manastirilor si bisericilor din intreaga tara au fost trase la ora 11.00, atunci cand sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai a sosit pe Aeroportul International Henri Coanda, dar si la slujbele de inmormantare, anunta Patriarhia Romana.

La ora 11.40, sicriul cu trupul neinsufletit a fost urcat in masina mortuara care va pleca, insotita de membrii Casei Regale, la Sinaia unde va fi depus in Holul de onoare al Castelului Peles.

Cu 10 minute inainte de ora 11.00, aeronava militara a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Aeronava s-a oprit pe platforma din fata Salonului Oficial.
La bordul aeronavei cu care a fost Regele Mihai I s-au aflat ASR Principesa Elena, E.S. Alexander Nixon, ASR Principesa Sofia, secretarul de stat Victor Opaschi (reprezentantul Guvernului Romaniei), IPS Mitropolitul Iosif, gr.mr. Laurian Anastasof (reprezentantul Armatei Romane), membri ai Casei Majestatii Sale si 11 militari ai Brigazii 30 Garda, purtatori ai sicriului.

Familia regala urmeaza sa vina din Salonul Oficial spre scaunele de pe tarmac, in pozitia de ceremonie – Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane, ASR Principele Radu, Irina Walker, ASR Principesa Maria, Nicolae de Roumanie Medforth-Mills, Karina de Roumanie.

Sicriul cu trupul regelui va fi scos din aeronava de opt militari ai Brigazii 30 Garda.

Conform programului stabilit de Casa Regala, sictriul cu trupul Majestatii Sale va fi asezat pe catafalc. Inaintea sicriului purtat de cei opt militari ai Brigazii 30 Garda va merge un militar ce poarta crucea de lemn si va fi urmat de un militar care duce o coroana rotunda de flori.

Mai apoi, se vor intona imnul national si cel regal si va fi oficiata o slujba religioasa de catre un sobor de preoti.

Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai va fi transferat la Castelul Peles.Timp de trei zile, romanii care vor sa ii aduca un ultim omagiu o pot face la Palatul Regal din Capitala, slujba de inmormantare urmand sa aiba loc la Curtea de Arges.

Potrivit datelor funizate de Casa Regala, miercuri, la ora 14.00, sicriul va fi asezat in Holul de Onoare al Castelului Peles. Custodele Coroanei si Familia Regala vor fi prezenti la Sinaia.

„Programul vizitei oficialitatilor pentru a transmite condoleante la Castelul Peles este urmatorul:

- Ora 14-15: Institutia Presedintelui Romaniei, Presedintia Republicii Moldova, Membrii Guvernului Romaniei si ai Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului Romaniei si ai Parlamentului Republicii Moldova.
- Ora 15-16: Reprezentantii Institutiilor Statului, centrale si locale.
- Ora 16-17: Reprezentantii Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO si ai Organizatiilor Internationale.
- Ora 17-18: Reprezentantii Academiei Romane si Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice si ai celorlalte institutii ale Credintei", informeaza Casa Regala.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006487 (s)