News Flash:

Semnalul de alarma de la Bruxelles privind deficitul bugetar nu sperie guvernul de la Bucuresti. Premierul Mihai Tudose: "Eurostatul a spus ca este 3,2%. Am inteles, si?"

24 Iulie 2017
809 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai tudose 1
Desi Romania are un deficit bugetar de 3,2% din PIB in primul semestru, premierul Mihai Tudose nu pare a se impacienta ca exista riscul ca tara sa nu se incadreze, la finalul anului, in tinta de deficit de 3%.
„Eurostatul a spus ca este 3,2%. Am inteles, si? Eu va spun ca 3,2% la jumatatea anului inseamna sub 3% la sfarsitul anului”, a spus seful guvernului, potrivit Gandul.
Optimismul lui Tudose este explicat chiar de el care sustine ca de acum incep „sa se miste proiectele, incep sa intre bani in economie”. 
„Intotdeauna primul semestru este mai prost decat ultimul. Incepe cu iarna ca nu se misca nimic. 3,2% de pe primul semestru, cel mai prost, este pana la urma o dovada a gandirii pozitive pe care o avem si a angajamentului de a nu sari de 3%, eu spun ca va fi chiar sub 3%. Ca sunt pe piata romaneasca tot felul de voci, in ghilimele... Eurostatul a spus ca este 3,2%. Am inteles, si? Eu va spun ca 3,2% la jumatatea anului inseamna sub 3% la sfarsitul anului pentru acum incep sa se miste proiectele, incep sa intre banii in economie, pe marile proiecte. Au venit banii europeni, ceea ce in prima jumatate a anului nu au fost, deci sunt cateva argumente”, a spus premierul la Antena 3. 
Tudose sustine ca masurile de disciplina economico-financiara vor duce la echilibrarea bugetului.
„Niste masuri clare de disciplina economico-financiara vor duce in mod cert la echilibrarea bugetului si la tinut deficitul la 3%. Asta inseamna o munca mai intensa, mai asidua a celor de la ANAF, pe disciplina financiara si in fapt a fost vorba si de o punere in practica a marilor probleme de investitii”, a mai spus el. 
Romania inregistreaza cea mai mare crestere a deficitului bugetar din PIB in primul trimestru din 2017 comparativ cu trimestrul trecut, de la 1,8% in trimestrul 4 din 2016 la 3,2% in trimestrul 1 din 2017 - calculat dupa standardele europene ESA - potrivit unui raport Eurostat publicat joi. 
Doar Franta inregistreaza un deficit mai mare decat cel al Romaniei, de 3,3%.

desi romania semestru mihai tudose
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005345 (s)