News Flash:

Seful CJ Arad, in arest la domiciliu

24 August 2015
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Iotcu
Presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Arad, Nicolae Iotcu, trimis in judecata pentru trafic de influenta si aflat in arest preventiv din 25 iulie, a fost plasat in arest la domiciliu, in urma unei decizii date de Curtea de Apel Timisoara.
Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, Marius Cojocaru, a declarat ca masura arestului preventiv in cazul lui Nicolae Iotcu a fost inlocuita cu cea a arestului la domiciliu, incepand de vineri si pana in 19 septembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
In urma acestei decizii, care este definitiva, presedintele suspendat al CJ Arad va avea anumite restrictii, intre care obligatia de a nu parasi imobilul in care locuieste, de a se prezenta la organule de urmarire penala de cate ori va fi chemat si interdictia de a comunica cu martorii si inculpatii din dosarul in care este judecat.
Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, a fost trimis in judecata de DNA Timisoara pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi cerut 40.000 de euro de la administratorul unei firme pentru atribuirea preferentiala a unui contract, in dosar fiind judecat si un director din CJ.
Liberalul Nicolae Iotcu a fost retinut in 24 iulie, iar o zi mai tarziu a fost arestat preventiv de Tribunalul Timis.
Ulterior, Prefectura Arad a emis un ordin de suspendare a acestuia din functie.
Alaturi de Iotcu, au fost trimisi in judecata, in stare de libertate, Adrian Nedelciu, director executiv al Directiei Tehnice Investitii din Consiliul Judetean Arad, pentru trafic de influenta, si Alin Mircea Patrascu, administrator al unei societati comerciale la data faptelor, pentru doua infractiuni de cumparare de influenta.
In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in cursul anului 2012, Nicolae Iotcu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arad, a pretins de la Alin Patrascu, administrator al unei societati comerciale, suma de 40.000 de euro, pentru a-si exercita influenta in cadrul procedurii organizate la nivelul CJ Arad, pentru atribuirea preferentiala a unui contract de achizitie publica privind "Furnizarea in leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad", in valoare de 1.600.000 de euro.
Conform sursei citate, in aceeasi perioada si in acelasi scop, Adrian Nedelciu, in calitate de director executiv al Directiei Tehnice Investitii in cadrul Consiliului Judetean Arad, a acceptat promisiunea remiterii de catre Patrascu a unor sume de bani pentru a determina functionari din subordine sa atribuie preferential contractul respectiv.
Astfel, Iotcu si Nedelciu au solicitat si au determinat functionari din subordine sa intocmeasca un caiet de sarcini preferential si au stabilit prin dispozitie comisia de evaluare a ofertelor depuse, influentand pe membrii comisiei, astfel incat acestia sa stabileasca drept castigator al procedurii societatea mentionata, in asociere cu o alta firma, potrivit DNA.
Ca urmare a acestei influente exercitate, contractul respectiv a fost castigat, in luna octombrie 2014, de catre asocierea formata din cele doua societati.
In 22 iulie 2015, Nicolae Iotcu a primit, printr-un intermediar, de la Alin Patrascu, suma de 35.000 de lei, iar Adrian Nedelciu a primit, prin intermediul aceluiasi intermediar, suma de 10.000 de lei, pentru ajutorul si sprijinul dat in atribuirea contractului respectiv.
In 24 iulie 2015, Iotcu a primit de la Patrascu, prin intermediul aceluiasi intermediar, suma de 10.000 de euro, urmand ca, in cursul lunii august, sa ii fie remisa si diferenta de 20.000 de euro din suma totala pretinsa pentru ajutorul si sprijinul dat in atribuirea contractului.
Cu ocazia remiterii sumei de 10.000 euro, Iotcu a fost prins in flagrant de catre procurorii anticoruptie, asupra sa fiind gasita suma respectiva de bani.
In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de bani gasite asupra celor trei inculpati, mai exact asupra sumei de 21.800 de euro, gasita la Iotcu, suma de 10.000 de lei, gasita la Nedelciu, si suma de 21.000 de euro, gasita la Patrascu.

marius cojocaru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005844 (s)