News Flash:

Saptamana cu prezenta fizica a elevilor in scolile din Timis. Rata de ocupare a paturilor Covid este 21,7%

24 Ianuarie 2022
409 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi

Pentru elevii din Timis urmeaza o noua saptamana de scoala cu prezenta fizica, intrucat rata de ocupare a paturilor destinate pacientilor Covid este sub 75%. Sunt insa si exceptii, existand scoli care au jumatate din clase cu infectari Covid.
 
 
Elevii din Timis vin si in aceasta saptamana in format fizic la scoala, rata de ocupare a paturilor Covid fiind de 21,7% in judet, sub 75% conform noilor reglementari din Ordinul de Ministru. In Romania nu exista in momentul de fata niciun judet care sa aiba o rata peste 75%. Daca se trece de acest prag, toate scolile din judetul respectiv trec in sistem online. Pentru redeschiderea scolilor este necesar ca acest grad de ocupare sa scada sub 70%. Directiile de Sanatate Publica din tara posteaza in fiecare joi situatia procentuala pe site-urile oficiale. In functie de situatia raportata in fiecare joi se va decide scenariul de functionare a scolilor pentru urmatoarea saptamana.

Exista totusi scoli care sunt in scenariu online. Doua unitati de invatamant au trecut in online prin hotarare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, din cauza aparitiei cazurilor Covid la 50% din clase. Este vorba de Liceul Teoretic Baptist din Timisoara si de Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” (33 de clase din 65). Tot in online sunt elevii de la Liceul „I.C.Bratianu”, dar si jumatate din clasele Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, intrucat unitatile de invatamant sunt in reabilitare. Scoala Gimnaziala „Rudolf Walter” este si ea in online din cauza problemelor la termoficare. O situatie speciala se regaseste la Scoala Gimnaziala nr.30, unde exista cazuri de Covid-19 in randul cadrelor didactice, iar unele dintre clase au ore online din cauza lipsei de personal.

In judet sunt focare de Covid-19 declarate de DSP Timis in sapte unitati de invatamant, orele fiind suspendate la clasele unde exista cazuri pozitive:

Liceul „Nikolaus Lenau” Timisoara – 25 de cazuri confirmate;
Liceul Baptist Timisoara – 10 cazuri confirmate;
Colegiul „Constantin Diaconovici-Loga” Timisoara – 20 de cazuri confirmate;
Scoala Nr.30 Timisoara – 38 de cazuri confirmate;
Colegiul Banatean Timisoara – 25 de cazuri confirmate;
Scoala Gimnaziala Nr.27 Timisoara – 3 cazuri confirmate (doar elevi);
Scoala Gimnaziala Nr.19 Timisoara – 9 cazuri confirmate (elevi);
Va reamintim, orele se vor suspenda pentru 10 zile la aparitia a trei cazuri confirmate pozitiv intr-o clasa. Toata scoala trece in sistem online, timp de 10 zile, cand cel putin jumatate din totalul de clase fac ore online din cauza cazurilor de Covid-19 din grupe. De prezenta fizica sunt scutiti si elevii care au boli cronice sau respiratorii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005881 (s)