News Flash:

Sala de sport moderna la Universitatea de Vest Timisoara

12 Aprilie 2015
1152 Vizualizari | 0 Comentarii

Studentii Universitatii de Vest Timisoara au la dispozitie, de luni, o sala de sport de cel mai inalt nivel. Cu o investitie de aproape 4 milioane de lei, pe spatiul cedat de fosta cazarma de pe Oituz, cu ajutorul Companiei Nationale de Investitii, plus bani de la UVT, Timisoara va dispune de un nou loc unde vor putea fi organizate competitii, iar studentii isi vor desfasura orele de educatie fizica.

Daca la noul camin studentesc al UVT nu se mai construieste nimic, banii de la guvern fiind opriti, iata ca institutia a reusit sa inaugureze un alt obiectiv, la fel de important, realizat tot de la Bucuresti. Este vorba de o noua sala de sport, ultramoderna, o investitie de aproape 4 milioane de lei, din catre 3 milioane provin de la Compania Nationala de Investitii, iar 900.000 de lei de la UVT. Sumele necesare constructiei efective au fost alocate de companie, universitatea suportand costurile legate de infrastructura.

„Inauguram o noua sala de sport a UVT, astfel, pe langa cea veche, avem una noua, o sala cu capacitatea de 150 de locuri pe scaune. Este dedicata sportului de echipa, dar si celor individuale. Acest proiect a fost finantat de Compania Nationala de investitii, constructia a costat 3 milioane de lei, dar pentru a putea sa o dam in folosinta cat mai repede Universitatea de Vest Timisoara a depus eforturi proprii, alocand 900.000 de lei finantare pentru racordare la utilitati. Astfel, sala a devenit functionala mai rapid decat era programat”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest.

Pentru institutia pe care o reprezinta, sala este extrem de utila, aceasta si pentru ca la UVT orele de educatie fizica sunt obligatorii, fiind singura institutie de invatamant superior la care aceste ore sunt obligatorii. De asemenea, aici exista singura facultate de educatie fizica si sport din Timisoara.

„Suntem singura universitate din Timisoara care are o facultate de educatie fizica si sport, are mari personalitati ale sportului in cadrul corpului didactic, asa ca suntem de parere ca aceasta sala va putea fi folosita de toti profesorii universitatii”, a mai spus Pirtea.

Inaugurarea s-a facut in prezenta primarului Timisoarei, Nicolae Robu, si a prefectului de Timis, Eugen Dogariu, dar si a lui Chester Williams, fostul antrenor al RCM Timisoara, unul dintre cele mai iubite personaje din viata sportiva timisoreana a ultimilor ani.

Chiar daca sala de sport de 3.000 de locuri detinuta jumatate de Universitatea Politehnica si jumatate de Primaria Timisoara, este departe de a fi gata, Robu s-a declarat incantat de acest obiectiv.

„De-abia astept sa jucam un meci cu profesorii de aici si sa ii invingem”, a spus primarul.

De asemenea, in fata noii sali exista o imensa platforma betonata, care va fi folosita tot in scopuri sportive.

„Pe platforma din fata salii va continua investitia. Vor fi amenajate mai multe terenuri de handbal sau baschet”, a precizat Pirtea.

Inaugurarea oficiala a salii a fost urmata de un minispectacol oferit de studenti ai UVT si, la final, de un meci de fotbal intre profesori ai universitatii si profesori ai Inspectoratului Scolar Judetean Timis.


uvt timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008745 (s)