News Flash:

Romanii au inceput sa puna bani la saltea pentru zile negre

9 August 2022
345 Vizualizari | 0 Comentarii
bani la saltea

Potrivit unui studiu, romanii au inceput sa faca mai multe economii si sa-si puna banii deoparte pentru momentele dificile. 50% dintre participanti au afirmat ca situatia lor financiara s-a inrautatit fata de anul trecut.

Jumatate dintre romani au precizat ca anul acesta situatia lor financiara s-a inrautatit, iar 38% dintre ei se asteapta sa fie si mai rau, potrivit unui sondaj, realizat de Finzoom, la cererea CEC Bank, in luna iunie, pe un esantion reprezentativ de peste 1.390 de respondenti din toata tara.

Principalul motiv de ingrijorare ar fi cresterea preturilor la energie, mentionat de 38,5% dintre respondenti, in crestere cu 60% fata de un sondaj similar realizat trimestrul trecut.

Urmatoarele motive de ingrijorare ar fi pandemia (16,3% - in crestere fata de sondajul realizat in primul trimestru al acestui an) si riscurile la adresa aprovizionarii cu alimente si bunuri de necesitate (14,6%).

Cu toate acestea, se pare ca romanii nu mai sunt asa de speriati de conflictul din Ucraina. Trimestrul trecut acest subiect se afla pe locul doi in topul ingrijorarilor, iar acum a coborat pe locul cinci.

Doar pe 5% dintre romani ii ingrijoreaza somajul, iar dificultatile la plata ratelor – pe 6% dintre acestia.

"In contextul incertitudinilor si perspectivelor pesimiste, romanii au inceput sa puna bani deoparte. Astfel, daca in primul trimestru, doar 47% dintre respondenti declarau ca strang bani lunar, acum ponderea a urcat la 63%.

Majoritatea reuseste sa puna deoparte sume modeste: sub 300 de lei lunar (28,6%) si intre 300 si 600 de lei (17,9%). Ponderea celor care declara ca au un fond de urgenta care sa le acopere cheltuielile pe trei luni a urcat de la 28,24% la 36,95%", conform unui comunicat de presa.

In continuare, banii cash raman modalitatea preferata de economisire, cu o pondere de circa 47% - in scadere insa fata de trimestrul trecut, urmand plasamentele la banci - cu o pondere de 43,7%, potrivit Mediafax.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008115 (s)