200 g spaghetti 2 catei de usturoi 4 ardei mici dulci o mana de pesmet 10 rosii micute 5-6 frunze de busuioc proaspat ulei de masline sare
Mod de preparare:
Spalam ardeii, ii taiem in doua, eliminam partea alba si semintele, apoi le taiem felii subtiri. Intr-o tigaie de prajit, punem cateva linguri de ulei, usturoiul curatat, spalat si taiat marunt, adaugam si ardeii si lasam pe aragaz la foc mic, invartim des si facem atentie sa nu se arda ardeii. Aproape de sfarsit, adaugam rosiile spalate si taiate in felii sau cuburele, presaram sare si mai lasam pe aragaz cateva minute. Intr-o oala in care am pus apa si o lingura de sare grunjoasa, punem pasta in momentul cind apa incepe sa fiarba si lasam cite minute scrie pe cutie. Scurgem pastele de apa, le adaugam in tigaia de prajit, presaram o mana de pesmet, amestecam ingredientele daca e nevoie adaugam un pic din apa in care a fiert pasta, asezam in farfurii si presaram deasupra busuioc proaspat, spalat si taiat.
Reteta de spaghete cu ardei ne este recomandata de Daniela.
Comentarii (0)