Piure de conopida
IINGREDIENTE
O capatana de conopida
Patru cartofi
100 de grame de cascaval
Doua linguri de seminte de mustar
100 de grame de unt
O cana de lapte
Sare si piper.
Mod de preparare
→ Curata si taie conopida in buchetele.
→ Curata cartofii.
→ Pune conopida si cartofii la fiert in apa cu putina sare, in vase diferite.
→ Pune laptele pe foc si adauga cascavalul in lapte, taiat in felii. Fierbe cu atentie, la foc mic. Cascavalul o sa se topeasca in lapte si se va dizolva complet. Da deoparte si adauga untul.
→ Intr-o tigaie neaderenta pune o lingurita de ulei si rumeneste bine semintele de mustar.
→ Cand conopida si cartofii au fiert bine striveste-i cu un aparat pentru facut piureul. Este foarte important sa nu folosesti mixerul, pentru ca forma finala nu trebuie sa fie o pasta cleioasa ci o crema densa, aerata care sa pastreze inca bucatele fine ale legumelor folosite.
→ Adauga laptele in care s-a topit cascavalul si untul. Trebuie sa fie cald, dar nu fierbinte.
→ Pune sare si piper. Poti pune si putina nucsoara. Merge foarte bine si cimbru uscat. Adauga si semintele de mustar. Amesteca si serveste imediat.
Comentarii (0)