News Flash:

Reteta pentru bulion de casa ca la tara. Cum prepari cel mai bun bulion pentru iarna

17 August 2018
767 Vizualizari | 0 Comentarii
suc

Legume si fructe congelate, muraturi, bulion, zacusa, dulceata si lista poate continua la nesfarsit. Vorbim despre preparatele pentru iarna pe care gospodinele le pregatesc vara, desigur. Desi multe la numar, astazi ne limitam la unul singur si vorbim despre reteta pentru bulion de casa. Care sunt ingredientele, dar mai ales care sunt pasii necesari pentru a prepara cel mai bun bulion pentru iarna, aflam din randurile de mai jos.

Reteta pentru bulion de casa. Cum prepari cel mai bun bulion pentru iarna
Cu totii stim ca preparatele facute in casa sunt mult mai sanatoase decat cele pe care le achizitionam din magazin. De la diverse condimente, precum vegeta, spre exemplu, si pana la muraturi sau paine de casa, toate reprezinta o alternativa sanatoasa la ceea ce gasim in supermarketuri. Pe langa asta, in ceea ce priveste bulionul, cel pastrat in recipiente de sticla este mult mai sigur si sanatos decat cel pastrat in conserve de aluminiu. Pe langa asta, este si foarte usor de preparat. Nu mai lungim vorba si vedem in randurile de mai jos care este reteta pentru bulion de casa.

Ingrediente:

10 kilograme de rosii
3 linguri de sare grunjoasa
3 linguri de zahar
ulei de floarea soareului
Mod de preparare

Se spala rosiile, li se scot coditele si se taie in bucati mari. Apoi, se pun in masina de separat pielite si seminte sau in masina de pasat. Folosind aceasta masina, veti reusi sa separati sucul de pulpa. Daca nu dispuneti de un astfel de dispozitiv, puneti rosiile la fiert, iar apoi, dupa ce au fiert, puneti-le intr-o sita si presati-le cu o lingura de lemn, pana cand obtineti pulpa si sucul, fara seminte sau pielite.

Urmatorul pas este sa puneti sucul si pulpa obtinute intr-o cratita sau intr-o oala joasa, cu deschidere larga. Fierbeti bulionul, amestecand din cand in cand cu lingura de lemn, pentru a evita prinderea de baza cratitei. Dupa ce zeama a scazut semnificativ, adaugati sarea si zaharul (dizolvat in putina apa fierbinte).
Lasati compozitia sa mai dea in cateva clocote si puneti bulionul in borcane sterilizate. Ca sa va asigurati ca bulionul nu va fermenta peste iarna, turnati o pelicula fina de ulei, inainte de a pune capacul fiecarui borcan. Acoperiti borcanele cu o patura si lasati-le la temperatura camerei o zi, apoi mutati-le intr-o incapere racoroasa.


bulion
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005994 (s)