News Flash:

Reprezentantii Centrului de Transfuzie Sanguina Timisoara: „Avem nevoie de donatori!”

3 Martie 2020
580 Vizualizari | 0 Comentarii

Reprezentantii Centrului Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara au un mesaj pentru voi: „Avem nevoie de donatori!”. Locuitorii Timisoarei sunt chemati sa doneze sange. Nu veniti insa daca tusiti sau ati fost in China ori Italia.

Reprezentantii Centrului Regional de Tranfuzie Sanguina Timisoara va cheama sa donati sange, dar nu daca tusiti sau ati fost in China, Italia ori alte tari afectate de coronavirus.

„Atentie!!! Nu va puteti prezenta la donare daca prezentati simptome de tuse, stranut, daca ati calatorit in ultimele 21 de zile in China, Coreea de Sud, Iran, Italia, sau ati fost contact al unor pacienti diagnosticati cu COVID – 19”, transmit reprezentantii Centrului Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara.

Veniti sa donati? Puteti dona sange de luni pana vineri, de la 8.00 la 13.00, la Centrul de Transfuzie, de pe strada Martir Marius Ciopec, nr. 1, langa Spitalul Judetean Timisoara.

Conditii pentru a dona sange

varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani;
greutate peste 50 de kg;
puls regulat, 60-100 batai pe minut;
tensiune arteriala sistolica intre 100 si 180 mmHg;
sa nu fi suferit in ultimele 6 luni interventii chirurgicale;
pentru femei: sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala;
sa nu fi consumat grasimi sau bauturi alcoolice cu 48 de ore inaintea donarii;
sa nu fie sub tratament pentru diferite afectiuni, respectiv hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine;
donatorii sa nu aiba sau sa nu fi avut urmatoarele boli: TBC, sifilis, malarie, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele (pzoriazis, vitiligo), miopie forte peste 6 dioptrii, cancer, hepatita de orice fel.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004160 (s)