News Flash:

Remedii naturiste cu produse apicole pentru 9 probleme medicale

4 Ianuarie 2016
1404 Vizualizari | 0 Comentarii
apicole

Fara a inlocui medicamentele prescrise de medic, produsele apicole pot fi folosite cu succes in cazul unor afectiuni. Iata cateva remedii naturiste pentru cateva probleme medicale:


1. Tratamentul ranilor
Aplicarea mierii direct pe rana are o actiune antimicrobiana, eliminand secretiile si impuritatile. In ranile care nu se vindeca, se face un amestec in parti egale din miere si untura de peste. Se aplica direct pe rana, se acopera cu pansament steril, iar dupa 3-4 ore se clateste rana cu ceai de musetel. Acest unguent reface elasticitatea fibrelor musculare, activeaza formarea tesutului ajutand la regenerarea lui.


2. Arsuri ale pielii si furuncule
Se amesteca 3 parti miere si o parte faina de grau. Se panseaza si se schimba pansamentul la 10 ore, spalandu-se zona cu ceai de musetel si patlagina.


3. Micoze (ciuperci) ale pielii
Se sterge zona cu o solutie de ceai de pelin in care se adauga tinctura de propolis (20 picaturi la 100 ml ceai). Dupa 10 minute se unge cu miere poliflora, iar dupa 3-4 ore se clateste cu aceeasi solutie. Se repeta de 3-4 ori/zi.


4. Tuberculoza pulmonara
Pe langa tratamentul prescris de medic, se beau 250 ml bors proaspat in care s-a diluat 1 lingura de miere poliflora. Un alt remediu este cu 1 kg de miere in care se amesteca bine 100 g de hrean ras fin. Se lasa la macerat 7-8 zile, apoi se ia o lingura/zi, cu doua ore inainte de pranz.


5. Faringite si laringite
Gargara dimineata si seara cu ceai caldut din frunze si flori de nalba, in care se dilueaza o lingura cu miere de tei (la 50 ml ceai). Se mesteca fagure cu miere, cate o ora zilnic, intre 10 si 11 dimineata.


6. Paradontoza
Ceai de cimbru (o lingura planta la 200 ml apa), caldut, in care se amesteca o lingura de miere poliflora si o lingurita tinctura de propolis. Cu aceasta solutie se clateste gura dupa fiecare masa si dupa fiecare spalat pe dinti.


7. Astm
Se consuma zilnic o lingura de miere de tei diluata in ceai de sovarv. Se face o alifie din 100 g untura de porc, ceara curata de albine si rasina de brad, ambele cat o nuca. Se topesc toate la foc moderat in cuptor si se pune alifia calda, in strat subtire, pe piept, cat mai aproape de gat. In caz de criza se amesteca o lingurita miere cu un galbenus de ou crud si cu 2-3 catei de usturoi pisati. Se iau inghitituri mici.


8. Ateroscleroza
Se iau, in parti egale, vasc (frunze si ramuri tinere), frunze de urzica, herba de traista ciobanului si de coada calului, care se indeasa intr-un borcan de sticla pana se umple si se toarna alcool de peste 50 de grade. Se inchide cu capac, cat mai ermetic, iar dupa doua saptamini se filtreaza. Se ia zilnic o lingurita din acest amestec diluat in 100 ml apa la temperatura camerei; se mai pune o lingurita miere si o lingura de otet de miere cu mere. Se ia dimineata, cel putin 3 saptamini.


9. Osteoporoza
Mierea si polenul contin elementele necesare sustinerii structurii sistemului osos. Daca boala este deja instalata, va sugeram aceasta reteta: faina de orez (daca nu o gasiti in magazine, rasniti orez nedecorticat prin masina de cafea) 200 g, miere de padure 200 g, polen 50 g, 100 ml de lapte dulce nefiert.


Se amesteca bine intr-un vas pana se obtine o masa omogena. Amestecul se pune in vas de sticla inchis la culoare si se pastreaza la frigider. Se iau zilnic 3 linguri, cu doua ore inainte de mesele principale, pana se termina cantitatea.


tratamentul ranilor tuberculoza pulmonara paradontoza astm
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1819 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004925 (s)