News Flash:

Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara: Procedura legala a fost respectata in cazul lui Florian Coldea

21 Februarie 2018
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
uvt2

Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea a declarat, luni, solicitat sa comenteze faptul ca fostul prim-adjunct SRI Florian Coldea va sustine cursuri in cadrul institutiei, ca procedura legala a fost respectata.
„Universitatea de Vest din Timisoara are un program de studii in securitate, infiintat in acest an, la care ne dorim sa tina prelegeri, cursuri, conferinte specialisti ai domeniului. Timisoara fiind o zona cross-border la granita cu Ungaria, Serbia cred ca conceptele acestea de securitate in general, economic, energetica, cybersecurity sunt foarte importante pentru studenti, pentru populatie, de aceea cred ca toti cei care detin un bagaj de cunostinte, de abilitati, experienta in acest domeniu si au calitatea legala de a sustine astfel de cursuri sunt bineveniti in cadrul acestor acestor programe”, a declarat rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, deputatul PNL Marilen Pirtea, solicitat sa comenteze decizia institutiei de a-i permite fostului prim-adjunct al SRI Florian Coldea sa predea in cadrul institutiei.

Marilen Pirtea a afirmat ca procedura legala a fost respectata.

„Procedura legala este respectata. Facultatea care gestioneaza programul de studii a intreprins aceste demersuri, Senatul Universitatii trebuie sa aprobe toti colaboratorii care sunt in regim de plata cu ora sau in diferite moduri de colaborarea cu universitatea”, a spus Pirtea.
Intrebat daca alegerea a fost una morala, Marilen Pirtea a afirmat ca „nu discuta alte aspecte” legate de Florian Coldea.

„Noi nu discutam alte aspecte ale domnului Coldea, ci doar experienta domniei sale de a putea disemina studentilor o serie de informatii si din experienta pe care o are legata de domeniul de securitate. Problema noastra ca si universitate este aceea de a asigura studentilor un bagaj de cunostinte reale dintr-o anumita experienta a cadrelor didactice si cred ca aceste speculatii de presa nu fac obiectul prezentei temporare si in anumite momente si module ale domnului Coldea in acest program de studiu”, a raspuns Pirtea, intrebat daca Florian Coldea are legitimitatea de a preda intr-o institutie, in contextul in care a fost trecut in rezerva cu suspiciunea ca si-ar fi petrecut vacante cu persoane care aveau probleme in instanta.

Pirtea a precizat ca Florian Coldea a fost incadrat la plata cu ora.


florian coldea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1400 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004878 (s)