News Flash:

Primele doze de vaccin anti-Covid pentru copii au ajuns la Timisoara

25 Ianuarie 2022
361 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin copii 1

O prima transa de 12.000 de doze de vaccin anti-Covid de la Pfizer destinate categoriei de varsta 5-11 ani au ajuns la Centrul Regional de la Timisoara. Miercuri, 26 ianuarie, incepe imunizarea pentru aceasta categorie.
 
 
Vaccinurile anti-Covid pentru copii au ajuns marti, 25 ianuarie, la Timisoara, intr-o transa de 12.000 de doze, de la Budapesta. De la Timisoara, aceste vaccinuri sunt impartite in judet, dar si la Hunedoara, Arad si Caras-Severin.

Imunizarea copiilor cu varste intre 5-11 ani va debuta miercuri, 26 ianuarie. In total, in tara, ajung peste 141.000 de doze de vaccin special pentru aceasta categorie.

Vaccinarea in Timis
Conform Directiei de Sanatate Publica Timis, sapte centre sunt operationale in judet pentru vaccinarea impotriva Covid-19 a copiilor cu varste intre 5 si 11 ani. Acestea sunt:

Centrul Fundatia Pentru Tineret Timisoara
Centrul Dumbravita;
Centrul Lugoj Sala De Sport;
Centrul Camin Sportiv Sannicolau Mare;
Centrul Casa De Cultura Gataia;
Spitalul Dr. Karl Diel Jimbolia;
Spitalul L.Turcanu Timisoara
Pentru copii se pot face programari pe platforma prin intermediul conturilor parintilor sau ale reprezentantilor legali, la centrele marcate „P_Ped”. Programarea nu este insa obligatorie. Vaccinarea copiilor se poate face si la medicii de familie.

Copiii din categoria 5-11 ani vor fi vaccinati cu un ser Pfizer care vine intr-o doza mai mica fata de cea utilizata la persoanele de peste 12 ani. Copiii vor face si rapel, la 21 de zile.

Ministerul Sanatatii a realizat un document cu raspunsuri la cele mai frecvente intrebari despre vaccinurile impotriva COVID-19 la copii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007978 (s)