News Flash:

Primarul din Radauti, Aurel Olarean, a fost retinut

12 Septembrie 2014
964 Vizualizari | 0 Comentarii
aurel olarean
Primarul din Radauti, Aurel Olarean, a fost retinut de procurorii anticoruptie si va fi prezentat vineri la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
El este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, santaj si complicitate la santaj in dosarul in care, in iunie, au fost arestati preventiv judecatorul Bogdan Barbuta, procurorul Dumitru Dimbu si omul de afaceri Constantin Babiuc.
Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) transmis vineri AGERPRES, in intervalul ianuarie 2011 — aprilie 2014, Aurel Olarean, impreuna cu Daniela Prandea si Bogdan Barbuta, judecatori la Judecatoria Radauti, Dumitru Dimbu, procuror sef Sectia de urmarire penala din Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava, l-a sprijinit pe omul de afaceri Constantin Babiuc sa exercite presiuni pentru a determina o persoana sa renunte la dreptul de proprietate asupra unei parti dintr-un imobil situat in municipiul Radauti, unde erau un magazin alimentar si o biblioteca, in favoarea unei alte persoane aflate in anturajul omului de afaceri.
Procurorii sustin ca, prin decizia ICCJ pronuntata la 17 iunie 2008, s-a admis actiunea de revendicare a imobilului mentionat, prin care Primaria Radauti a fost obligata sa predea persoanei apreciate de instanta ca fiind proprietarul real.
"Intrucat o parte din acest imobil fusese anterior, in mod fraudulos, atribuita omului de afaceri, prin intermediari, printr-o sentinta civila din 20 iunie 2006, pronuntata de Bogdan Barbuta, punerea in executare a hotararii ICCJ ar fi devoalat maniera frauduloasa prin care o parte din imobil, in suprafata de 221 m.p., a fost atribuita unei alte persoane decat celei indreptatite si, ulterior, prin vanzari succesive a ajuns in patrimoniul unei societati controlate de Babiuc", au retinut anchetatorii.
DNA precizeaza ca, in 2011, pentru a preintampina acest fapt si pentru a ascunde urmele infractiunii, primarul, la solicitarea lui Babiuc, a introdus o actiune in rectificare, directionata la judecatorul Prandea, prin care s-a solicitat instantei sa dispuna rectificarea Cartii funciare, in sensul radierii dreptului de proprietate al proprietarului real.
"Corelativ cu acest demers, judecatoarea Prandea a acordat 32 de termene, ultimul fiind la 24 iunie 2014, pentru a tergiversa solutionarea cererii vadit nefondata a primariei. Prin tergiversare s-a urmarit exercitarea de presiuni asupra proprietarului imobilului, pentru ca acesta sa renunte la dreptul de proprietate si sa semneze in acest sens o conventie, redactata chiar de judecatorul Barbuta. Mai mult, Constantin Babiuc a apelat si la procurorul sef Dumitru Dimbu, care in intervalul martie — aprilie 2014 i-a solicitat unui executor judecatoresc sa exercite presiuni asupra proprietarului, invocand autoritatea si vointa expresa a lui Dimbu", se spune in comunicat.
DNA mentioneaza ca, in august 2010, Aurel Olarean, in mod nelegal, a dat dispozitie secretarului primariei sa semneze un contract de asistenta juridica, in baza caruia un avocat trebuie sa primeasca 65.000 euro (15.000 euro onorariu de succes si 50.000 euro onorariu fix), fara ca, pentru atribuirea contractului, sa se fi organizat procedura de licitatie.
Sursa citata mai arata ca, in 28, 29 si 31 august 2014, Aurel Olarean a amenintat un consilier local ca, in situatia in care, in sedinta Consiliului Local, nu va vota favorabil proiectul de hotarare prin care era modificat in sensul dorit de inculpat onorariul avocatului respectiv si nu se va inscrie in baza prevederilor OUG 55/2014 in partidul din care edilul face parte, va dispune ca sotia acestuia sa fie revocata din functia de conducere pe care o detinea la o institutie aflata in subordinea primariei, ceea ce insemna diminuarea drepturilor salariale.
"Prin demersurile facute in sensul aprobarii, de catre Consiliul local, a majorarii onorariului avocatului, Aurel Olarean urmarea sa scape de urmarirea penala in prezentul dosar penal", mai sustin procurorii.
AGERPRES

daniela prandea bogdan barbuta dumitru dimbu tribunalul suceav
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 22 queries | Mysql time :0.037326 (s)