News Flash:

Primaria Timisoara a actionat in judecata Ministerul Culturii

20 Ianuarie 2015
1261 Vizualizari | 0 Comentarii
Municipalitatea timisoreana asteapta inca sa preia de la RADEF cinematografele din oras. Pentru ca acestea nu au fost inca predate, desi autoritatile locale sunt indreptatite prin lege sa le primeasca, Primaria Timisoara a dat in judecata Ministerul Culturii. Oficialii municipalitatii spun ca au decis sa apeleze la instanta pentru ca se tergiverseaza predarea salilor de cinema de mai bine de un an si jumatate pe motiv ca... nu are cine sa semneze, la RADEF, pentru asta!
Reprezentantii Primariei Timisoara si-au exprimat intentia ca, odata preluate fostele cinematografe ale urbei de la RADEF, sa le repare, pentru ca multe dintre cladiri au ajuns intr-o stare deplorabila, si sa le transforme in spatii pentru activitati culturale. De asemenea, in plan erau amenajarea unei cinemateci a orasului si a unei noi sali de teatru in doua dintre vechile cinematografe.
„Evenimentele culturale din aceasta vara au aratat, o data in plus, ca Timisoara, oras candidat la titlul de Capitala Europeana a Culturii, are nevoie de spatii adecvate pentru desfasurarea de proiectii cinematografice si extinderea posibilitatilor de derulare a diferitelor activitati artistice si culturale. Pornind de la aceasta realitate, Primaria Municipiului Timisoara se straduieste de cativa ani sa preia cinematografele de stat din oras, aflate intr-o stare dezastruoasa, de la Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor RomaniaFilm (RADEF)”, spune viceprimarul Dan Diaconu, scrie tion.ro.
Reprezentantii municipalitatii afirma insa ca nu au putut prelua cinematografele pentru ca... nu au cu cine sa discute la RADEF si nu se poate face predarea-primirea. Drept urmare, Primaria Timisoara a dat in judecata Ministerul Culturii.
„Dupa o serie intreaga de tergiversari, Primaria Municipiului Timisoara a actionat in instanta Ministerul Culturii, institutie in subordinea careia se afla RADEF. De peste 18 luni, reprezentantii RADEF refuza sa intocmeasca procesul verbal de predare – primire, fara de care cinematografele de stat nu pot fi preluate de municipalitate, motivand ca RADEF-ul nu mai are consiliu de administratie si nu are cine sa il semneze. Ca urmare, am atacat in instanta Ministerul Culturii, cu obiectul de obligare emitere act administrativ. Termenul fixat in acest proces este 23 ianuarie, la Curtea de Apel Timisoara, Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, dupa ce Tribunalul Timis a declinat dosarul in favoarea Curtii de Apel Timisoara”, a mai declarat, pentru www.tion.ro, Diaconu.
Pe lista sunt opt cinematografe de stat si o gradina de vara, potrivit autoritatilor locale. Exista o lege care prevede transferul acestor foste cinematografe de stat catre autoritatea locala. Unele, de exemplu Cinematograful Studio din centrul orasului, au ajuns... in proprietate privata.
„Primaria Timisoara urmeaza sa recupereze de la RADEF noua cinematografe, si anume: Timis, Studio, Dacia, Arta, Gradina de Vara a Cinematografului Arta, Victoria, Unirea, Freidorf si Fratelia. In acelasi timp, am atacat si contractul prin care Cinematograful Studio a trecut in proprietate privata. Ne-am indreptat atat impotriva proprietarului, cat si a Ministerului Culturii, prin RADEF, dosar aflat pe rolul Tribunalului Timis”, a mai explicat viceprimarul.
Viceprimarul Traian Stoia afirma, in urma cu mai bine de un an, ca Cinema Studio ar fi fost cedat catre o persoana fizica in contul stingerii unei datorii si ca urmeaza sa fie verificata aceasta tranzactie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005095 (s)