News Flash:

Pretul pe litrul de benzina, mai ieftin cu 10% decat in primele luni din 2015

22 Mai 2016
1048 Vizualizari | 0 Comentarii
petrom
Pretul mediu pe litrul de benzina a fost in primele trei luni ale anului cu 10% mai mic decat in perioada similara a anului trecut, in timp ce litrul de motorina a fost cu aproape 17% mai ieftin.
Astfel, un litru de benzina costa in medie circa 5,3 lei, in timp ce unul de motorina avea valoarea de 5,4 lei, potrivit datelor afisate pe site-ul Petrom.
„In 2016 se estimeaza ca marjele de rafinare vor scadea fata de nivelul inregistrat in 2015, ca efect al persistentei supracapacitatii de rafinare pe pietele europene. Se preconizeaza ca preturile mai reduse ale produselor petroliere impreuna cu cresterea consumului privat in Romania vor sustine cererea pentru produsele petroliere, insa concurenta se va mentine crescuta“, se arata in raportul realizat de OMV Petrom, cel mai mare jucator din piata petroliera locala, pentru primele trei luni ale anului.
Potrivit datelor publicate de companie, in primele trei luni ale anului Petrom a vandut cu 4% mai multe produse rafinate, pe segmentul cu amanuntul cresterea in volume fiind de 3%.
„In primul trimestru al anului volumul vanzarilor cu amanuntul ale grupului, care au reprezentat 49% din vanzarile totale de produse rafinate, au crescut cu 3% comparativ cu nivelul din primul trimestru de anul trecut datorita cererii mai mari determinate, in principal de scaderea cotatiilor la produse“ au precizat reprezentantii Petrom.
La nivel consolidat, OMV Petrom a inregistrat in primele trei luni ale anului vanzari de 3,5 miliarde de lei, cu 17% mai mici comparativ cu perioada similara din 2015 si un profit net de 288 milioane de lei, in scadere cu 17%. Profitul a fost generat aproape in totalitate de segmentul de rafinare si marketing, potrivit companiei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007506 (s)