News Flash:

Presa internationala, la picioarele Simonei Halep! "Faceti plecaciune! Ce meci! Vom avea o noua regina"

25 Ianuarie 2018
982 Vizualizari | 0 Comentarii
austr

Presa internationala noteaza, joi, dupa calificarea Simonei Halep in finala de la Australian Open, ca romanca s-a impus in fata germanei Angelique Kerber in urma unui meci entuziasmant, incheiat cu picioarele tremurand. La Melbourne va fi "o noua regina", dupa ce in finala au ajuns Simona Halep si Caroline Wozniacki, ambele fiind fara titlu de grand slam pana acum.
"Duelul dintre actualul numar 1 mondial si predecesoarea sa si-a respectat toate promisiunile. Dupa 2 ore si 22 de minute de lupta intensa, cu scenarii diverse si marcate de lovituri halucinante, Simona Halep a facut ca ierarhia sa se respecte si s-a impus, cu mare efort, in fata unei excelente Angelique Kerber. Germana a confirmat ca a revenit la cel mai bun nivel, dar a cedat in setul trei, depasita fizic de combatitivitatea adversarei sale", a notat L'Equipe, care a titrat: "Va exista o noua regina".

Cotidianul francez subliniaza ca Halep a "sufocat-o" pe Kerber la inceputul meciului, insa germana s-a revoltat si a reusit sa revina. "Setul 3 a fost epic, servind pentru meci, Halep a fost intrecuta dupa 26 de lovituri, Halep a reusit insa ca castige cel mai frumos meci de la Australian Open si a ajuns in prima sa finala la Melbourne".

L'Equipe reaminteste ca niciodata o jucatoare nu a castigat Openul Australiei dupa ce a salvat mingi de meci in doua intalniri diferite: "Or Halep, miraculoasa cu Kerber, salvase deja trei in fata lui Lauren Davis, in turul trei!"

"Intr-un meci extrem de dificil, Halep, numarul 1, s-a impus contra germanei Angelique Kerber, numarul 16 mondial. Pentru prima sa finala la Melbourne, Halep, care a salvat doua mingi de meci, va evolua cu daneza Caroline Wozniacki, a doua favorita", a notat Le Figaro.

BBC scrie ca Simona Halep a invins-o pe Kerber intr-un meci extrem de entuziasmant, pentru a ajunge in prima sa finala la Australian Open. Sursa citata subliniaza ca Angelique Kerber a parasit arena Rod Laver in aplauzele spectatorilor, in timp ce Halep s-a asezat pe scaun, cu mainile si picioarele tremurande. "A dat totul", a precizat BBC.

"Faceti plecaciuni! Ce meci", au scris organizatorii Aus Open pe Twitter.
Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru prima data in finala Australian Open, a treia oara la un grand slam, dupa ce a invins-o, joi, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7, pe sportiva germana Angelique Kerber, locul 16 WTA si cap de serie numarul 21. Halep a salavat doua mingi de meci, inainte a de fructifica a patra minge de finala.

In ultimul act, Halep isi va pune pe masa locul 1 mondial, cu daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, care a dispus in semifinale, cu 6-3, 7-6 (2), de sportiva belgiana Elise Mertens, locul 37 WTA. Invingatoarea va fi pe prima pozitie a ierarhiei, in  clasamentul WTA ce va fi publicat luni.

Halep si Wozniacki s-au mai intalnit de sase ori, daneza conducand cu scorul de 4-2, cu trei victorii in ultimele trei partide jucate, doua in 2017.

Anul trecut, Halep a fost eliminata de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, in primul tur la Australian Open. Anterior, cea mai buna performanta a Simonei Halep la Melbourne era calificarea in sferturi, in 2014 (infrangere in fata sportivei slovace Dominika Cibulkova) si 2015 (eliminata de rusoaica Ekaterina Makarova).

Sportiva romana a mai jucat in ultimul act al unui turneu "major" la French Open, in 2014 si 2017.

 


angelique kerber
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006344 (s)